Nieuwsbrief tenniskids KNLTB
Klik hier, indien u deze e-mail niet kunt openen.
Jeugdtennis wordt
verslavend leuk!
donderdag 4 april 2013
Nieuwsbrief 1 | Groep 4

Jeugdtennis
totaal
vernieuwd 
Alstublieft!
Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief over het nieuwe Tenniskids. Met een serie nieuwsbrieven helpen we u graag met de juiste introductie van Tenniskids binnen uw vereniging. Stuur de nieuwsbrief door naar iedereen die profijt heeft van de informatie. De komende weken ontvangt u drie nieuwsbrieven met verschillende onderwerpen: een voor uw bestuur, een andere specifiek voor de ouders en een die gaat over het inschrijven van kinderen voor de nieuwe activiteiten. Met de nieuwsbrieven zal de introductie van het nieuwe jeugdtennis binnen uw vereniging nog soepeler verlopen.  

Ronald Pothuizen
Projectleider Tenniskids
Wist u dat...
... meer dan 60% van onze jeugdleden bijna nooit een wedstrijdje speelt? Dat is niet gunstig voor het jeugdtennis. Tennis heeft voor veel jeugdleden geen hoge prioriteit; het is bijvoorbeeld de tweede sport en ze komen zelden naar de club om vrij te spelen. In het nieuwe jeugdtennis spelen kids minimaal negen keer per jaar een wedstrijd. Als kinderen regelmatig wedstrijden spelen is het mogelijk een relatie te leggen tussen de ervaringen vanuit de wedstrijd en dingen die ze in de training kunnen leren. Het blog 'Geen idee waarom...' beschrijft het nut van deze relatie.
klik hier voor het blog >
Buyers en flyers?!
Van tryers naar buyers, en via buyers naar flyers. Dat is ons ideale Tenniskidsplaatje. Nieuwsgierig naar het plaatje en de termen? 
lees meer >
 

Goed hè?
‘Mijn kind speelt al vanaf de baseline’ en ‘Mijn kind heeft al een groot racket’. Een volledige baan en een groot racket zijn vaak indicatoren om aan te geven hoe goed het met het kind gaat. Maar is dat wel zo?
Weten waarom een te grote baan er zeker niet voor zorgt dat tennis verslavend leuk wordt?
lees hier meer >
World Tour
Voor Rood en Oranje staat de World Tour op het programma. Zo kunnen de kids minimaal negen keer per jaar de baan op voor een wedstrijd.
Bovendie
n maken ze kennis met het ‘echte’ tennis: het tennis dat de wereldtoppers spelen. Interesse in de opzet? 

lees meer >
 
Groene competitie
In tegenstelling tot Rood en Oranje blijft de competitie in Groen nagenoeg gelijk. De sets worden ingekort tot vier games en bij 4-4 volgt een tiebreak. Een derde set wordt ook beslist door een tiebreak. We hopen dat het aantal teams in de voor- en najaarscompetitie de komende jaren flink zal toenemen.
Belangrijk!
Wat gaat er de komende maanden precies gebeuren? Hier leest u alles! 
Wij adviseren om dit te bespreken met uw jeugdcommissieleden zodat iedereen op de hoogte is van de belangrijke momenten. 


Nieuwsbrief 2
De komende weken sturen wij u een serie nieuwsbrieven toe. De eerst volgende is voor uw bestuur. Hierin leest u onder andere op welke wijze uw bestuur te maken krijgt met het nieuwe jeugdtennis. Een week later ontvangt u een nieuwsbrief speciaal voor ouders.
Nieuwe uitstraling
Vanaf september 2013 ziet Tenniskids er volledig anders uit. Het nieuwe merk staat voor alle activiteiten en producten voor de doelgroep t/m 12 jaar. De bekende smileys sluiten goed aan bij kids in Rood, maar voor Oranje en Groen zijn de vrolijke balletjes te kinderachting. Met de nieuwe uitstraling willen we de kinderen in alle kleuren aanspreken en nog meer stimuleren en uitdagen. Benieuwd naar de achterliggende gedachten van de vormgeefster?   
lees meer >
Vind ik leuk! 
De komende maanden is er ontzettend veel te beleven op het gebied van Tenniskids! Wilt u op een leuke manier op de hoogte blijven en interessante informatie lezen, vind ons dan leuk op Facebook. Onze berichten komen in uw nieuwsoverzicht.
naar Facebook >
U ontvangt deze post vanwege uw functie
bij de KNLTB of bij uw tennisvereniging.
U kunt u zich hiervoor niet afmelden.
deze nieuwsbrief doorsturen