online lezen  |  afmelden
Knltb
21 december 2018
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Wat betekent de nieuwe subsidieregeling voor sportorganisaties voor jouw club?
Per 1 januari 2019 geldt er een verruiming van sportvrijstelling voor de btw. Daardoor is een investeringssubsidie in het leven geroepen voor amateursportorganisaties. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw sportclub. Ook biedt het kansen voor clubs die tot nu toe geen btw-voordeel hadden. Om je op weg te helpen en je een beeld te geven van wat de veranderingen voor jouw vereniging kunnen betekenen, hebben we drie casestudies uitgewerkt.
Lees meer
 
Indoorcompetitie Haarlem laat startende tennissers proeven aan competitie 
Tennissers met speelsterkten 8 en 9 overtuigen om deel te nemen aan de competitie blijft voor veel verenigingen een uitdaging. En dat terwijl het spelen van competitiewedstrijden het plezier in tennis aanzienlijk vergroot. Om de drempel voor deze doelgroep zo laag mogelijk te maken, organiseert Tennisnetwerk Haarlem sinds twee jaar in de koude maanden een indoorcompetitie, speciaal voor de startende tennisser. Met succes, want het aantal teams is voor de tweede editie bijna verdubbeld.
Lees meer
 
 
Padelbanen bouwen vanaf 1 januari 2019: wat betekent dit voor de vereniging?
Vanaf 1 januari 2019 moeten ook padelbanen gekeurd worden volgens het NOC*NSF Kwaliteitszorgsysteem. Hierdoor zijn clubs beter beschermd tegen onder andere de kwaliteit van aanleg en de zorgplicht. Daarnaast is de keuringsplicht en daarmee het verkrijgen van een keurmerkcertificaat in veel gevallen ook een vereiste voor financiering, subsidiëring of borgstelling. Maar bovenop de keuringsplicht is het voldoen aan het bouwbesluit uiteraard altijd een voorwaarde.
Lees meer
 
Behoud meer jeugdleden met workshop ‘de reis naar het betrokken jeugdlid’
Maar liefst veertig procent van de jeugdleden tot 18 jaar is na twee jaar geen lid meer van de club. Ledenwerving is belangrijk, maar als tennisclub wil je vooral dat nieuwe leden twee jaar later nog steeds lid van de vereniging zijn. Bij de jeugd is dat laatste dus een uitdaging, zo laten de cijfers zien. Waarom haken zoveel jeugdleden snel af en hoe kun je zorgen dat ze langer enthousiast lid van een tennisvereniging blijven? Met de workshop ‘de reis naar het betrokken jeugdlid’ worden antwoorden op deze vragen gezocht.
Lees meer en meld je aan
Nieuw: toernooi-informatie in de KNLTB ClubApp!
Naast competitie uitslagen en standen hebben leden nu ook toegang tot alle toernooi-informatie en hun individuele wedstrijdresultaten. Via de knop 'Mijn Toernooien' in het persoonlijk profiel kunnen ze zien aan welke toernooien ze hebben deelgenomen en wat het resultaat van deze wedstrijden was. Ook wordt daar door middel van een kleur het resultaat van de rating getoond (rood: een negatief resultaat of groen: een positief resultaat).
Lees meer
De KNLTB wenst je fijne feestdagen en een sportief 2019!
De feestdagen staan voor de deur! We kijken met veel plezier terug op 2018, een prachtig tennisjaar. Met natuurlijk de successen van Kiki, Demi en Diede, een inspiratie voor alle tennissers en fans in heel Nederland. Samen genieten van tennis, of je nu fan bent, topspeler, recreatieve tennisser, jong of oud, trainer, bestuurder of vrijwilliger op de club. Op naar 2019, naar weer een mooi tennisjaar!
Bekijk video
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook