online lezen  |  afmelden
Knltb
7 december 2018
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Column Erik Poel: 'Clubman'
Ooit was het een vertrouwd beeld op bijna elke tennisclub: de aanwezigheid van een echte clubtrainer. Al is de trainer van nu misschien niet meer de clubman van weleer, wij doen er alles aan om een hechte band te smeden tussen trainer en club. Waarbij de trainer een gewaardeerde professional is, die zorgt voor optimaal spelplezier. Zo kan de trainer de clubs en tennis in Nederland in zijn totaliteit echt sterker maken.
Lees meer
Bestuurdersdag tijdens ABN AMRO WTT
Rotterdam Ahoy, ABN AMRO en de KNLTB nodigen bestuurders van tennisverenigingen in Nederland ook in 2019 uit voor de jaarlijkse bestuurdersdag van het ABN AMRO World Tennis Tournament 2019. Op vrijdag 15 februari 2019 kun je niet alleen tegen een zeer aantrekkelijk en gereduceerd tarief van 10 euro per ticket het toernooi bezoeken, maar krijg je indien gewenst ook een inhoudelijk en gevarieerd programma aangeboden.
Lees meer
Nieuwe subsidieregeling biedt kansen voor sportorganisaties
Per 1 januari 2019 wordt de sportvrijstelling voor de btw verruimd. Dat houdt onder andere in dat over de ter beschikking stelling van sportaccommodaties in veel gevallen geen btw meer hoeft te worden afgedragen. Als gevolg hiervan kan er ook geen btw meer worden teruggevraagd over investeringen in sportaccommodaties. Om het eventuele nadeel voor verenigingen te ondervangen is een subsidieregeling in het leven geroepen wat kan oplopen tot een voordeel van minimaal 20 procent. Amateursportorganisaties komen voor een subsidie in aanmerking op het moment dat zij gaan investeren in materialen, de accommodatie of werkzaamheden laten verrichten ten behoud van de accommodatie.
Lees meer
 
Oudetennisballen.com, steeds meer clubs leveren oude ballen in
Een duurzamer beleid ten aanzien van oude tennisballen en opbrengst voor het goede doel, dat waren ooit de belangrijkste drijfveren voor Stefan Niesten toen hij begon met de inzameling van ballen via Oudetennisballen.com. En aan die ambitie is weinig veranderd. De resultaten zijn indrukwekkend. Waren er eind 2017 zo’n 63 tennisverenigingen die Stefan hun oude ballen toevertrouwden, nu werkt hij al samen met zeker 125 clubs. “En wij willen naar zeker 300 à 400 verenigingen. Daarnaast doen we onderzoek naar nieuwe producten die we met de materialen van de oude tennisballen zouden kunnen maken.”
Lees meer
 
 
Twaalf tennisclubs gaan nauw samenwerken in  gemeente Westerkwartier
Onlangs werden in Groningen verkiezingen gehouden voor de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier. Voor twaalf tennisverenigingen in de nieuwe gemeente was het dé gelegenheid om nauwer te gaan samenwerken en zo elkaar toekomst te bieden. Want dat niet elke club gaat overleven als je elkaar niet ondersteunt, daar zijn ze in Westerkwartier inmiddels van overtuigd. “Als een collectief kunnen we het best afspraken maken met de gemeente en uiteindelijk zorgen dat we tennis voor de laagst mogelijk prijs aanbieden.”


Lees meer
 
HTC Son schiet basisschool te hulp en biedt tennis aan tijdens gymles
Toen Geert van der Heijden (interim-voorzitter van HTC Son) vernam dat de gymlessen van basisschool De Bloktempel in gevaar dreigden te komen, ondernam hij gelijk actie. Nadat bekend werd dat sporthal De Landing tijdelijk gesloten werd, bood hij de basisschool onderdak in de tennishal van de club en stelde voor een aantal tennislessen te verzorgen. Zo kwamen in één klap 450 kinderen in aanraking met tennis. Een gedeelte hiervan is inmiddels zelfs lid geworden.
Lees meer
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook