online lezen  |  afmelden
Knltb
9 november 2018
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Nog 2 dagen om je aan te melden voor het KNLTB Jaarcongres!
Heb je je nog niet aangemeld voor het KNLTB Jaarcongres? Doe dit dan voor 10 november via de voorzitter of secretaris van jouw club! Hij/zij kan 4 personen aanmelden. Neem vooral ook leden uit de jeugdcommissie mee, want zij kunnen met alle input direct aan de slag op de vereniging! Bij de aanmelding kun je kiezen uit diverse interessante kennissessies.

Naast topspreker hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder kunnen we ook filantroop van het jaar Prinses Laurentien verwelkomen op het KNLTB Jaarcongres. Zij zal de aanwezige bestuurders meenemen in het belang van het betrekken van jeugd bij de besluitvorming op de club.
Lees meer
 
De reis naar betrokken (jeugd)leden
In deze kennissessie tijdens het KNLTB Jaarcongres doorlopen we de stappen die gemaakt kunnen worden om van een potentieel lid een betrokken en gebonden tennisser te maken. Er worden succesvolle wervingsacties en manieren om binding te creëren behandeld, zodat je met concrete ideeën voor jouw club naar huis gaat. De focus ligt met name op het lidmaatschapsmodel ‘Tennis Alles in 1’.
Aanmelden en meer info
 
 
Hoe betrek je nieuwe generaties bij je club?
Tennis is een lifetime sport voor jong en oud. Alle generaties beleven plezier op de baan. Wat is het verschil tussen babyboomers en millennials? Begrip van dat verschil is de eerste (en belangrijkste) stap in het betrekken van jongere generaties bij je vereniging. Leer tijdens het KNLTB Jaarcongres de verschillende generaties kennen en begrijp hoe je hier als vereniging op in kunt spelen in je vrijwilligersaanpak.
Aanmelden en meer info
 
Wijzigingen Jeugdtennis in 2019: wat gaat er precies veranderen?
Wedstrijden spelen motiveert en daagt uit, het zorgt er over het algemeen voor dat mensen langer lid blijven van de tennisvereniging. Dat geldt vooral ook voor de jeugd. Onderzoek leert dat als kinderen meer wedstrijden spelen, ze sneller beter worden en tennis leuker vinden. Op dit moment speelt echter maar één op de drie jeugdleden competitie. Om dit te stimuleren is het belangrijk dat het aanbod beter aansluit op de wensen van de jeugd en hun ouders en dat het wedstrijdaanbod voor hen én voor de clubs overzichtelijker wordt. Daarom hebben we structurele veranderingen aangebracht in het jeugdlandschap.
Lees meer
Column Erik Poel: 'Ik zit op tennis'
‘Ik zit op tennisles’, hoor je kinderen zeggen. Heel jammer vind ik dat. Want zo missen kinderen heel veel: het plezier van winnen - of teleurstelling van het verliezen natuurlijk- samen juichen en lol maken. Om dat te veranderen hebben we naar succesvolle clubs gekeken die met Tennis Alles-in-1 aan de slag zijn gegaan. Daarmee zijn de kinderen lid van de club én kunnen zij direct competitie spelen. We hebben Tennis Alles-in-1 omarmd en willen het nog verder uitbreiden, zodat straks ook de lessen inbegrepen zijn.
Lees meer
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook