online lezen  |  afmelden
Knltb
7 november 2018
Nederlandse Diede de Groot op jacht naar prolongatie wereldtitel rolstoeltennis in UNIQLO Doubles Masters

Van 14 tot en met 18 november komen de beste rolstoeltennissers ter wereld naar Sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel voor de UNIQLO Doubles Masters, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor dubbels. De Nederlandse Diede de Groot kan dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer de wereldtitel winnen.

Het evenement is een prachtig podium voor rolstoeltennis op het hoogste niveau en wordt voor de tweede keer georganiseerd in Gelderland. Tijdens het evenement in Bemmel strijden acht herendubbels, zes damesdubbels en vier quadduo’s om de wereldtitel. 18 van ’s werelds beste rolstoeldubbelspelers zijn vertegenwoordigd in dit toernooi. Nederland heeft hierin een leidende rol en vaardigt maar liefst 7 spelers af. Voor ons land strijden in de damesdubbels Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Michaëla Spaanstra mee. En in de herendubbels kunnen we Maikel Scheffers, Tom Egberink en Ruben Spaargaren in actie zien.

Diede de Groot op jacht naar titelprolongatie
Diede de Groot is nummer één van de wereld en verdedigt haar titel in Bemmel. Vorig jaar greep de Nederlandse rolstoeltennisster de titel met Marjolein Buis, en dit jaar vormt De Groot een duo met de Britse Lucy Shuker. De Groot kan zich nog goed de overwinning van vorig jaar herinneren: “De tribunes waren helemaal vol. Er werd veel lawaai gemaakt. Het was mooi om in zo’n setting te kunnen winnen.” Het is dan ook één van de redenen dat De Groot blij is om weer op Nederlandse bodem te spelen. “Je tennist voor jezelf, maar zoveel Nederlands publiek geeft echt een enorme boost. Het zou top zijn als we die sfeer kunnen laten herleven in Bemmel.”

Wedstrijdschema
Van woensdag 14 tot en met zondag 18 november wordt er gespeeld vanaf 10.30 uur. Op zaterdag vangen de wedstrijden al om 10.00 uur aan en op zondag worden de finales gespeeld vanaf 12.00 uur. De tijden zijn onder voorbehoud. Houd de website van de UNIQLO Doubles Masters in de gaten voor de actuele tijden.

  • Zaterdag 17 november – na 14.00 uur: Quaddubbel Finale
  • Zondag 18 november – om 12.00 uur: Damesdubbel Finale
  • Zondag 18 november– na 14.00 uur: Herendubbel Finale

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de ITF, provincie Gelderland en de gemeente Lingewaard.

Bekijk alle informatie over het evenement, zoals de deelnemers, plaatsingen en het wedstrijdschema op https://wheelchairdoublesmasters.com/.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Michèle van der Houwen
Communicatieadviseur
m.vanderhouwen@knltb.nl
T: 088-1302607
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook