online lezen  |  afmelden
Knltb
26 september 2018
Davis Cupteam uit tegen Tsjechië voor plek in eindtoernooi
Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor de kwalificatieronde voor het nieuwe eindtoernooi van de Davis Cup. Het Nederlands Davis Cupteam speelt op 1 en 2 februari 2019 een uitwedstrijd tegen Tsjechië, de huidige nummer 14 van de wereldranglijst.
 
De winnaars van deze kwalificatieronde plaatsen zich rechtstreeks voor het Davis Cup eindtoernooi volgens de nieuwe opzet.
 
Captain Paul Haarhuis: “Het is jammer dat we wederom een uitwedstrijd spelen en niet voor eigen publiek kunnen proberen het eindtoernooi van de Davis Cup te halen. Het is een zware loting. Tsjechië heeft met Tomas Berdych en Jiri Vesely twee spelers in de top 100 van de wereld staan. We gaan er met het team alles aan doen om de winst binnen te halen, zodat we mee kunnen doen aan het vernieuwde Davis Cup eindtoernooi.”
 
Nederland vs. Tsjechië
Nederland en Tsjechië speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 5-2 in het voordeel van Tsjechië. In september 2017 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Den Haag, waarin Nederland met 3-2 won en daardoor promoveerde naar de Wereldgroep. Tsjechië is de huidige nummer 14 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Tomas Berdych, de huidige nummer 72 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 22 van de wereldranglijst.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302600
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook