online lezen  |  afmelden
Knltb
20 september 2018
Tenniskids Update 3: Groene Najaarscompetitie en World Tour
De Groene Najaarscompetitie en de World Tour zijn inmiddels gestart. We sturen je gedurende de Najaarscompetitie regelmatig een Competitie Updates met informatie die je als Tenniskidsfunctionaris nodig hebt. 
De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:
  • Invoeren uitslagen Groen
  • World Tour speeldagen uploaden
  • Speeldagen in de herfstvakantie
  • Uitnodiging 2e bijeenkomst ‘optimalisatie Wedstrijdkalender’

Heb je de eerste updates gemist? Hier kun je de laatste nieuwsbrief teruglezen. En als je na het lezen van de updates nog vragen hebt, mail dan naar: tenniskids@knltb.nl
Meer informatie
Invoeren uitslagen
Afgelopen zondag is de Groene competitie zonnig en warm gestart. Heel even waren er problemen voor de uitslagengedelegeerde om resultaten te kunnen invoeren. De Tenniskidsfunctionaris en VCL konden dat wel. Gelukkig is het maandagmiddag opgelost, zodat iedere gedelegeerde ook weer uitslagen kon verwerken. Om de standen actueel te houden is de regel is dat ontvangende clubs zo spoedig mogelijk na de speeldag de uitslagen invoeren. Maar door deze onvoorziene omstandigheid hebben we natuurlijk begrip voor eventueel latere invoering. Onze excuses voor het ongemak. 

Wil je nog even weten hoe je de uitslagen moet invoeren? Kijk dan naar de stappenplannen op onze site. Klik hier voor informatie over uitslagen invoeren. Voorwaarde is dus dat degene die dit wil doen daarvoor gedelegeerd is. Je VCL of Tenniskidsfunctionaris moet hiervoor de rechten toekennen.
Uitslagen invoeren

World Tour speeldagen uploaden
De World Tour heeft inmiddels twee speeldagen gehad. Als je host bent geweest, dan ontvangen we na afloop van de speeldag graag de upload via de Tenniskids planner. Voor Rood is er alleen een aanwezigheidsregistratie nodig, voor Oranje is er een wedstrijdprogramma waarbij je de winnaars per partij aanklikt. Als na afloop de upload is verzonden, worden de resultaten gepubliceerd. Zo kan bijvoorbeeld een Oranje team een teamresultaat behalen dat weer wordt getoond op tenniskids.toernooi.nl.

Heb je vragen over het gebruik van de Tenniskids planner? Raadpleeg dan even onze handige stappenplannen op de site.
Naar de stappenplannen
Speeldagen in de herfstvakantie
We krijgen wel eens vragen over de speeldagen in de herfstvakantie. Waarom deze zijn vastgesteld en hoe dat zit met inhalen of verplaatsen. De herfstvakantie is verspreid in het land en dat maakt het vrijhouden van deze vakantie ingewikkeld. Eerder starten met de Groene competitie is lastig voor de clubs die laat zomervakantie hebben en langer doorgaan tot in november kan een probleem zijn voor de (gravel)clubs die dan hun park sluiten. Daarom komen we er niet onderuit om enkele speeldagen in de herfstvakantie te laten staan.

De competitie heeft inhaaldagen in november (in volgorde te benutten), echter deze zijn voor uitval wegens regen. Regen is immers vooraf niet te plannen, vakanties wel. Daarom verzoeken we de clubs eerst te kijken naar invallers zodat de wedstrijd gewoon door kan gaan. Een alternatief is dat je in onderling overleg verplaatst, maar dan moet de wedstrijd wel worden gespeeld voor de laatste reguliere speeldag en dat is dan vóór 28 oktober. Dat kan ook een andere dag dan de zondag zijn, bijvoorbeeld een woensdag- of vrijdagmiddag.

We hebben deze regeling opgenomen in het reglement voor Groen. We verwijzen je graag naar het reglement op onze site. Geef dit ook door aan je teamcaptains.
Naar het reglement

 
Heb jij je al aangemeld?
We nodigen je graag uit voor de tweede bijeenkomst voor het onderzoek naar de optimalisatie van de wedstrijdkalender, dat de KNLTB is gestart in samenwerking met onderzoeksbureau Hypercube. De bijeenkomst is op dinsdag 2 oktober bij de KNLTB in Amersfoort.Wij presenteren je dan de resultaten van fase 1 & 2 en leggen uit waarom we bepaalde veranderingen graag doorvoeren.
Aanmeldformulier
Team NL Nederlandse Loterij Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
Tenniskids.nl