online lezen  |  afmelden
Knltb
18 september 2018
Jacco Eltingh verzorgt afsluiting Tenniskids@school project in Den Haag
Op vrijdag 28 september wordt Het Plein in Den Haag omgetoverd tot één grote tennisaccommodatie. Op deze dag sluiten de KNLTB, de Gemeente Den Haag en zorgverzekeraar Menzis het Menzis Tenniskids@school project af. Tijdens dit slotevenement gaan kinderen van basisscholen in Den Haag gezamenlijk tennissen op Het Plein. Het Tenniskids@school project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport.
 
Vijfentwintig basisscholen namen samen met zes tennisverenigingen uit Den Haag deel aan Tenniskids@school. Afgelopen schooljaar maakten meer dan 800 kinderen van de groepen 3 tot en met 8 tijdens hun gymles kennis met tennis. De kinderen mogen als afsluiting van het Tenniskids@school project tijdens het slotevenement meedoen aan allerlei tennisactiviteiten. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen, en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.
 
Jacco Eltingh tennist met jeugd
Het slotevenement vindt plaats op Het Plein van 9.00 tot 18.00 uur. Bij het evenement zijn Jacco Eltingh (oud-toptennisser en ambassadeur voor jeugdtennis) en Bart Boonstra (presentator Nickelodeon) aanwezig. Iedereen is welkom op het slotevenement, ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan het Menzis Tenniskids@school programma en die geen tenniservaring hebben. Zij kunnen een kijkje komen nemen en vanaf 15:30 uur zelf meedoen aan de tennisactiviteiten. Er zijn die dag bijvoorbeeld rolstoeltennisclinics van de Esther Vergeer Foundation.
 
Jeugd structureel laten bewegen
“Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids. Op een uitdagende manier leren kinderen tennis spelen en versterken zij hun fysieke en sociale vaardigheden”, zegt Jacco Eltingh. “Door te tennissen met leeftijdsgenootjes leren kinderen niet alleen de regels van deze leuke sport, maar leren ze ook spelenderwijs alles over Fair Play, doorzettingsvermogen en spelinzicht.”
 
In het Tenniskids@school programma worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis is sinds 2010 de jeugdpartner van de KNLTB. Samen willen we minimaal 50.000 kinderen kennis laten maken met de tennissport. Het doel van Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor tennis, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids-programma op een tennisvereniging en hierdoor structureel meer gaan bewegen. Bij het Menzis Tenniskids@school project in Den Haag is er daarom sprake van een nauwe samenwerking tussen de tennisverenigingen, basisscholen, de gemeente en de KNLTB.
 
Den Haag hostcity Nationale Sportweek
Het Tenniskids@school evenement valt in de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Zij bieden de mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe sporten, waaronder dus ook tennis, uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Den Haag is één van de hostcity’s.
 
Programma
De kinderen mogen in circuitjes diverse oefeningen uitvoeren, die in het Tenniskids@school lesprogramma staan. Ze zullen in de volgende volgorde op 28 september op Het Plein hun vaardigheden laten zien:
09.00 – 10.15 uur OBS Prinses Catharina Amalia & Montessori Waalsdorp
10.30 – 11.45 uur Cosmicus & P. Oosterlee school & Grote Beer
12.15 – 13.30 uur Sint Jozefschool & Meester Schabergschool
13.45 – 15.00 uur Tamarschool
15.30 – 17.00 uur Vrije inloop voor alle geïnteresseerden

Klik hier voor meer informatie over Tenniskids@School.
Over de KNLTB
De KNLTB is hèt startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. De tennisbond is in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, voor toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

KNLTB – Michèle van der Houwen
Communicatieadviseur
m.vanderhouwen@knltb.nl
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook