online lezen  |  afmelden
Knltb
14 september 2018

Tenniskids Update 2: Groene Najaarscompetitie
Het aftellen is begonnen! Over een paar dagen begint de Groene Najaarscompetitie. We sturen je gedurende de Najaarscompetitie regelmatig een Competitie Update met informatie die je als Tenniskidsfunctionaris nodig hebt. Hierbij kan je denken aan tips & tricks, antwoorden op de meest gestelde vragen en informatie over MijnKNLTB.nl met bijbehorende stappenplannen.

Vorige week is Update #1 verzonden. Heb je deze gemist? Klik dan hier om deze te lezen. 
 
Onderwerpen in deze nieuwsbrief:
  • Uitslagen gedelegeerde vastleggen
  • Invoer uitslagen
  • Competitiecombinatie

Heb je na het lezen van de updates nog vragen? Mail dan naar:
tenniskids@knltb.nl
Uitslagengedelegeerde vastleggen
Als Tenniskidsfunctionaris dien je de rol van uitslagengedelegeerde toe te kennen aan de leden binnen jouw club die het (gebruikers)recht krijgen om uitslagen in te voeren. Vaak zijn dit de aanvoerders van de teams. Je kan deze rol toekennen op MijnKNLTB.nl (via Gebruikersrechten). Je kunt alleen eigen leden hiervoor vastleggen. Als je de autorisatie aan een ouder wilt geven die geen lid is, dan kan dat alleen door het kind vast te leggen als uitslagengedelegeerde. Inloggen gaat dan ook via het account van het kind. De uitleg vind je in het stappenplan gebruikersrechten toevoegen.

Zorg ervoor dat de gebruikersrechten ook correct staan voor jou als Tenniskidsfunctionaris. Er moet ook een vinkje staan bij Club Contactpersoon.
Stappenplan gebruikersrechten toevoegen

Invoeren uitslagen
Wil je weten hoe je de uitslagen moet invoeren? Bekijk dan deze handleiding.  Stuur deze handleiding ook door naar de andere uitslagengedelgeerden.

Voor overige 
handige stappenplannen kun je terecht op onze website. 
Bekijk stappenplannen
Competitiespelers van een andere club
Meerdere clubs maken gebruik van de mogelijkheid om één of meer leden van een andere club Groene competitie te laten spelen bij de eigen vereniging. Dit kan nodig zijn om een team compleet te kunnen maken, of omdat het betreffende kind bij de eigen club geen geschikt team heeft om in te spelen.

Deze spelers die lid zijn bij club A, maar Groene competitie spelen bij club B, moeten worden gemeld bij de KNLTB. Om het invoeren van uitslagen mogelijk te maken, moet de KNLTB het betreffende kind hebben aangemerkt in het systeem door ze te koppelen aan de andere vereniging. Alleen dan kan de speler worden gevonden en verwerkt voor het invoeren van partij resultaten.

Indien het invoeren van de uitslagen komend weekend niet lukt, bijvoorbeeld omdat het kind nog niet bij de KNLTB is gemeld en later is toegevoegd aan het team, meld dit dan door een mail te sturen naar tenniskids@knltb.nl met vermelding van naam en bondsnummer van het kind. Verwerk de uitslagen voor zover mogelijk is. Zodra het kind de juiste koppeling bij de KNLTB heeft gekregen, kun je de verwerking alsnog compleet maken.

Let op: spelers die van deze regeling gebruikmaken, mogen binnen de Groene competitie voor maximaal één vereniging uitkomen. Incidenteel invallen is op deze manier niet mogelijk. Als een speler heeft gespeeld bij club A, dan mag het gedurende de rest van de Groene competitie niet meer uitkomen voor club B.
Team NL Nederlandse Loterij Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
Tenniskids.nl