online lezen  |  afmelden
Knltb
7 september 2018
 

Beste ,

Hierbij ontvang je de derde G-tennis nieuwsbrief van 2018. In deze nieuwsbrief informeren we je over de nieuwste activiteiten op het gebied van G-tennis. Zo zijn er weer leuke G-tennis toernooien en evenementen waar je aan kunt deelnemen. Verder blikken we terug op enkele leuke G-tennis evenementen en natuurlijk op de Nationale Spelen van Special Olympics in de Achterhoek.

Veel leesplezier!

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek - Terugblik
Op 8, 9 en 10 juni stond de achterhoek in het teken van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Het onderdeel Tennis vond plaats op de tennisvereniging TC IJsselweide in Gendringen. De organisatie, geleid door Theo Stok, had er een groots evenement van gemaakt. Zowel de zaterdag als zondag was zon overgoten en zeer warm, maar de spelers bleken er geen last van te hebben. Vol energie en enthousiasme werd er gestreden! De sfeer was geweldig en alom vrolijke gezichten! Op de website van TC IJsselweide en op de officiële website van de Nationale Spelen vind je nog foto's en uitslagen.

In de volgende nieuwsbrief verschijnt meer informatie over het komende NK G-Tennis in 2019. Wordt dus nog vervolgd...
Open dag Johan Cruyff Foundation - woensdag 19 september Amsterdam 
Tijdens de Open Dag in september wordt het Olympisch Stadion omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met een beperking. Ze krijgen de kans om in slechts één middag heel veel verschillende sporten te beoefenen. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk jeugd mét, maar ook zonder beperking blijvend enthousiast maken voor sport. Vanuit de KNLTB zijn we in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation de hele middag met een tenniscourt en trainers aanwezig met verschillende tennisclinics.
 
Heb je zin en tijd om met spelers deel te nemen aan deze sportieve middag, kijk dan op de website van Johan Cruyff Foundation voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.
Kom naar de Uniek Sporten dag in Eindhoven op 29 september
In het kader van de Nationale Sportweek organiseert Eindhoven Sport en Uniek Sporten Zuid Brabant de Uniek Sporten dag. Het 18 septemberplein wordt volledig omgetoverd tot een aangepast sporten en bewegen festijn. Tijdens deze feestelijke middag komen ongeveer 25 verschillende sport aanbieders hun aanbod laten zien, waaronder Tennis!

Wanneer: zaterdag 29 september 2018
Tijd: 13.00u - 16:00u 
Waar: 18 septemberplein + aangrenzende Piazza Eindhoven

Deze middag staat volledig in het teken van aangepast sporten en bewegen. Super leuk om met spelers van je club deze middag te bezoeken en verschillende sporten uit te proberen, of gewoon lekker te tennissen op de KNLTB tenniscourt.  
Bekijk de flyer
Tennisbattles in Zutphen en Hengelo in samenwerking met Special Heroes
In samenwerking met Special Heroes organiseerde LTC Zutphen en TC 't Weusthag afgelopen juni een tennisbattle voor het speciale onderwijs. 

Wil je meer informatie over het programma Sport Heroes neem dan contact op met de regionale Special Heroes projectleider in jouw regio.
Lees hier het verslag
Uitgelicht: 'Aangepast tennis geworteld in organisatie TV Rijnhuyse'
Wat begon met een zogenoemd ‘uitzwaai-evenement’ voor de Nederlandse paralympische rolstoeltennissers voorafgaand aan Rio 2016, is uitgegroeid tot een structureel tennisaanbod voor rolstoel- en G-tennissers. TV Rijnhuyse besteedt veel aandacht aan aangepast sporten en is zich hiermee bewust van zijn maatschappelijke rol. 

Heeft jouw vereniging een leuk initiatief, oproep of succesverhaal, stuur dit door naar
g-tennis@knltb.nl voor een vermelding hiervan in de eerstvolgende G-Tennis nieuwsbrief of op de KNLTB website.
Lees het succesverhaal van TV Rijnhuyse
Terugblik op G-Tennis evenementen
De afgelopen periode zijn er bij diverse verenigingen G-Tennis activiteiten geweest. Wil je zien hoe leuk en gezellig deze evenementen waren? Kijk dan snel op de bijgevoegde linkjes:

 
De AH Sportactie, zo maak je er een succes van!
In september is het weer zo ver, dan staat wederom de AH Sportactie op het programma. Klanten kunnen tussen 17 en 30 september bij boodschappen sportcredits sparen en deze verzilveren door deelname aan een sportactiviteit op een vereniging in de buurt. Op deze manier kan iedereen die sportcredits heeft gespaard, gratis een sport proberen en de sfeer op een club proeven. De actie, die samenvalt met de Nationale Sportweek, is een geweldige manier om ook het aangepast tennis te promoten! 
Lees meer over de Sportactie
Sportstimuleringsbudget 'Grenzeloos Actief' voor tennisverenigingen
Kan jouw tennisvereniging ook een financieel steuntje in de rug gebruiken? Stimuleer ze dan om gebruik te maken van het sportstimuleringsbudget van het NOC*NSF programma 'Grenzeloos Actief'. Ook in 2018 kun je hier als vereniging met G-Tennis aanbod nog gebruik van maken. Meer informatie over het stimuleringsbudget en de voorwaarden kun je hier vinden.
Agenda G-Tennis Toernooien
De komende maanden staan er weer een aantal leuke G-Tennis Toernooien op het programma. Heb je zin om mee te doen? Schrijf je dan in voor onderstaande toernooien!

  • Zondag 23 september - GLTV Cream Crackers (Groningen)
    Deelname voor dit toernooi is gratis. Lijkt het jou leuk om mee te doen of heb je nog wat vragen? Neem dan contact op via gtennis@creamcrackers.nl of 06-40274077.
  • Zaterdag 20 oktober - TV de Cromme Bal Open (Krommenie)
    Dit jaar vindt het G-Tennis Toernooi voor de 5de keer plaats. Meer informatie over het toernooi en het inschrijfformulier vind je via de website van TV de Cromme Bal of neem contact op met de organisatie via eltodejo3@outlook.com (Ellen Bakker-Mirck). 
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook