NK Beachtennis: 26 augustus - 2 september in Scheveningen online lezen  |  afmelden
Knltb
23 augustus 2018
KNLTB NK Beachtennis: dit jaar uitgebreid met enkelspel
Van 26 augustus t/m 2 september 2018 vindt de 15e editie van het KNLTB NK Beachtennis plaats op het strand van Scheveningen (naast strandclub Doen). De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap 2019. Het NK is wegens succes uitgebreid: voor het eerst kunnen er dit jaar titels worden veroverd in het enkelspel. 

 
Aantal Deelnemers
Met 132 spelers en 107 inschrijvingen is het KNLTB NK Beachtennis dit jaar goed bezet. Het heren- en damesdubbelspel zijn van oudsher de meest prestigieuze categorieën, maar het gemengddubbelspel is ook uitstekend bezet met 26 inschrijvingen. Aan het heren- en damesdubbel spel doen beide zestien teams mee. Twaalf daarvan zijn direct toegelaten en vier via wildcards. De twee juniorenonderdelen, vorig jaar voor het eerst toegevoegd, tellen voorlopig zeven deelnemers in totaal.

Nieuw dit jaar: Herenenkel & Damesenkel
Aan het herenenkelspel doen 22 spelers mee en aan het damesenkelspel vier. "Boven verwachting", zegt organisator en oud-kampioen Tim van Pagee, die uitlegt hoe de organisatie er toe besloot om deze disciplines toe te voegen aan het programma. "We zien dat de sport groeit. Normaal gesproken was het NK twee dagen, maar omdat de gemengd dubbel zo populair is, verplaatsen we dat naar een week eerder op zondag 26 augustus. In het weekend van 1 en 2 september is het heren- en damesdubbelspel. We mogen alle velden laten staan en daardoor hebben we tussen alle clinics en andere activiteiten ruimte over. Daarom hebben we op vrijdagavond de enkels toegevoegd. Gezien de inschrijvingen blijkt er behoefte aan te zijn."

Internationale Groei
Volgens Van Pagee is de groei van beachtennis niet een Nederlands fenomeen, maar maakt de sport Europees en mondiaal een ontwikkeling door. "De sport is internationaal in ontwikkeling. Er zijn steeds meer landen waar professioneel wordt getraind. We zijn op weg naar een olympische status." Volgend jaar maakt beachtennis in ieder geval onderdeel uit van de ANOC World Beach Games in San Diego.

Of daar Nederlandse spelers aan meedoen is nog de vraag, maar dat het niveau van de Nederlanders groeiende is, kan niemand ontkennen. "Op de EK heeft Nederland dit jaar de verliezersronde gewonnen. Dat was ontzettend knap. Op de World Team Cup werden we zestiende. Dat is echt een doorbraak. We hadden daar nog nooit het hoofdtoernooi gehaald. We spelen steeds meer een rol van betekenis op het grote podium. Er staan twee Nederlanders in de top honderd en één er net buiten. Dario Loconte is de nummer 77 en die doet met Pieter de Vries mee aan het herendubbel op de NK."

De wedstrijden van het KNLTB NK Beachtennis (bij Strandclub Doen) zijn gratis te bezoeken. Klik hier voor het programma. Lees hier meer informatie over beachtennis.

Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Laura van de Beek
Communicatieadviseur
l.vandebeek@knltb.nl
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook