online lezen  |  afmelden
Knltb
15 augustus 2018
Internationaal landenevenement Padel Nations Cup in Nijmegen
Van maandag 20 tot en met zaterdag 25 augustus 2018 staat Nijmegen in het teken van de Padel Nations Cup. De KNLTB organiseert samen met Tennis Europe, de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen het internationale landenevenement bij Tennis- en Padelvereniging Dukenburg en op Plein 44 in Nijmegen. Tennis Europe wees Nederland en de KNLTB als eerste organisator aan vanwege de snelle groei van padel in Nederland.

Padel Nations Cup
Aan het evenement doen teams uit zeven landen mee: Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Italië en San Marino. Elke wedstrijd bestaat uit een dames-, heren-, en gemengddubbel. Het Nederlandse team bestaat uit Uriël Maarsen, Bram Meijer, Jaap Smits, Tess van Dinteren, Chayenne Ewijk, Rosalie van der Hoek en Yvonne Peeters. Rob Jaspers is de coach van het Nederlandse team.
  
Doordeweeks worden poulewedstrijden gespeeld en op zaterdag is de finale om 14.00 uur (onder voorbehoud) op Plein 44. De toegang is de hele week gratis. Ook worden er allerlei side events georganiseerd, om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met en enthousiast te maken voor padel.


Alle informatie over het evenement, inclusief het wedstrijdschema, is te vinden op de KNLTB website.
 

P
rovincie Gelderland
De provincie Gelderland heeft de ambitie om een vooraanstaande provincie te zijn op het gebied van top- en breedtesport. Met het programma Gelderland Sport! hoopt het deze ambities kracht bij te zetten voor de toekomst. Naast andere sporten vervult ook tennis als kernsport een belangrijke rol in dit sportakkoord. Vanuit het Gelders Sportakkoord is een evenementenstrategie opgesteld waarbij de KNLTB in samenwerking met de Provincie Gelderland een aantal tennis- en padelevenementen organiseert, waaronder de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters in november en de Padel Nations Cup.

Over de KNLTB en padel
Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. De dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden en trekken bovendien een nieuwe doelgroep en dus nieuwe leden naar de club. Het is de visie van de KNLTB om tennis en padel naast elkaar te positioneren en aanvullend te laten zijn met een aanbod dat aansluit op het huidige tennisaanbod, zodat het verenigingen kan versterken. 

Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed systeem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald. 
KNLTB.nl/padel
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook