online lezen  |  afmelden
Knltb
3 augustus 2018
Nederlandse tennisjeugd strijdt om nationale titels op Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen
De beste jeugdspelers van Nederland strijden van 6 tot en met 11 augustus een week lang om de nationale enkel- en dubbelspeltitels van de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK). De Kampioenschappen worden gespeeld op de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum.

Deelnemersveld
Maar liefst 366 tennistalenten strijden dit jaar om de nationale titels in de categorieën t/m 12, 14, 16 en 18 jaar. Onder de talentvolle jongens en meisjes zullen de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse toptennis zitten. Topspelers als Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp wisten eerder de nationale titel op de NJK te bereiken.

Er zijn meerdere deelnemers die hun titel van vorig jaar komen prolongeren of na het winnen van de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) ook de titel willen pakken tijdens de Menzis NJK. Zo won Kyvan Rietkerk vorig jaar tijdens de Menzis NJK de categorie t/m 12 jaar en zal hij dit jaar hetzelfde gaan proberen te bereiken in de categorie t/m 14 jaar. Lodewijk Weststrate won vorig jaar in zijn leeftijdscategorie (t/m 14 jaar) en probeert dit jaar zijn titel te prolongeren in een hogere leeftijdscategorie (t/m 16 jaar). Manvydas Balciunas en Rose Marie Nijkamp wonnen de Menzis NOJK t/m 12 jaar en Stephanie Visscher de Menzis NOJK t/m 18 jaar. Zij doen dit jaar bij de Menzis NJK weer in dezelfde leeftijdscategorie mee en zijn grote kanshebbers voor de winst. 
 
Wedstrijdprogramma en toegang
Maandag 6 augustus start het wedstrijdprogramma om 9.30 uur,  dinsdag 7 en woensdag 8 augustus om 9.00 uur en de overige dagen zijn de jeugdtalenten vanaf 10.00 uur te zien. De finales van de Menzis NJK worden op zaterdag 11 augustus gespeeld vanaf 10.00 uur. De Menzis NJK zijn gratis te bezoeken.

Bekijk hier de deelnemers aan het toernooi en het wedstrijdschema. Alle informatie is te vinden op de KNLTB website.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302600
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook