online lezen  |  afmelden
Knltb
24 juli 2018
Nederlands Fed Cupteam thuis tegen Canada
Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor Wereldgroep II van de Fed Cup. Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 10 en 11 februari 2019 een thuiswedstrijd tegen Canada, de huidige nummer 17 van de wereldranglijst. In september wordt bekend waar het duel gespeeld gaat worden en zal ook de ondergrond bekend worden gemaakt.
 
Captain Paul Haarhuis verheugt zich op een wedstrijd voor eigen publiek: “Het is goed nieuws dat we na vier jaar weer eens op eigen bodem kunnen spelen. Een thuiswedstrijd past beter in de toernooiplanning van de speelsters, zodat we met het beste team kunnen aantreden. Ook hebben we nu het voordeel dat we zelf de ondergrond mogen bepalen. We kijken er naar uit en hopen op veel support van het thuispubliek.”
 
Het Nederlands Fed Cupteam komt in 2019 in Wereldgroep II uit na het 4-1 verlies tegen Australië in de play-offs van Wereldgroep I.
 
Nederland vs. Canada
Nederland en Canada speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-3. In 1987 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Canada met 3-0 won. Canada is de huidige nummer 17 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Eugenie Bouchard, de huidige nummer 123 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 10 van de wereldranglijst.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302612
M: 06-38397025
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook