online lezen  |  afmelden
Knltb
17 juni 2018
T.C. Nieuwerkerk pakt landstitel in Eredivisie Heren 2018
T.C. Nieuwerkerk heeft vandaag de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie Heren gewonnen. De tennissers uit Nieuwerkerk aan den IJssel versloegen in de finale Lewabo uit Beneden-Leeuwen op basis van het aantal gewonnen games. De stand was na de gespeelde wedstrijden gelijk: 3-3. 

Wedstrijden
De enkelspelpartijen zorgden voor een gelijke stand. Guy den Heijer zette de stand op 1-0 voor T.C Nieuwerkerk door Stefan Wauters met 6-1, 6-4 te verslaan. Joran Vliegen van Lewabo trok vervolgens de stand gelijk door met 7-6 (4), 7-6 (4) van Stephan Franssen te winnen. Lewabo kwam daarna op voorsprong doordat Thiemo de Bakker met 6-4 en 7-6 (4) won van Bart van den Berg. Vervolgens won Jeroen Camfferman van Remko de Rijke, 6-3, 6-0, waardoor de stand op 2-2 kwam. De dubbelspelen moesten vervolgens de beslissing gaan brengen. 

Yoran Verschoor en Guy den Heijer verloren het dubbelspel met 6-2, 4-6 en 10-7 van het Belgische duo Joran Vliegen en Stefan Wauters. Na de zege in het dubbelspel van Vliegen en Wauters lonkte de titel voor Lewabo. Bij een 3-2 stand voor Lewabo sleepten Jeroen Camfferman en Stephan Fransen uiteindelijk de titel binnen voor T.C. Nieuwerkerk. Ze wonnen in het dubbelspel van Thiemo de Bakker en Pedro Mol met 3-6, 7-5 en 10-8. Door de 3-3 eindstand kwam het aan op het aantal games, waarbij T.C. Nieuwerkerk uiteindelijk meer games gewonnen had (65 games voor T.C. Nieuwerkerk om 57 games voor Lewabo).

 
Landskampioen T.C. Nieuwerkerk. Foto: Marleen Fouchier.

Eredivisie Heren
Van zondag 8 april tot en met zondag 3 juni gingen acht teams met elkaar de strijd aan in de Eredivisie Heren: A.T.C. Sloterplas, Healthcity Arnolduspark, L.T.C. Spijkenisse, Lewabo, T.C. Nieuwerkerk, T.O.P. Papendrecht, T.V. DUNO en A.L.T.A.. De beste vier teams streden afgelopen weekend om het landskampioenschap. De Eredivisie Heren is de hoogste klasse in het herentennis in competitieverband, waaraan nationale en internationale topspelers deelnemen en waar de toeschouwer tennis kan zien op een hoog niveau op een laagdrempelige wijze (gratis toegang tot het tennispark).

Voor alle uitslagen en meer informatie over de Eredivisie Heren kun je terecht op de​ website van de KNLTB.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302612
M: 06-38397025
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook