online lezen  |  afmelden
Knltb
14 juni 2018
Nieuwerkerk, Lewabo, T.O.P. Papendrecht en DUNO strijden om titel Eredivisie Heren 2018
T.C. Nieuwerkerk, Lewabo, T.O.P. Papendrecht en T.V. DUNO gaan komend weekend uitmaken wie zich tot landskampioen van de Eredivisie Heren kroont, de hoogste klasse in het herentennis in competitieverband. De top vier van de reguliere competitie heeft zich geplaatst voor de play-offs, zaterdag 16 en zondag 17 juni bij T.V. DUNO in Doorwerth.

Loting
De play-offs worden dit jaar georganiseerd door regerend landskampioen T.V. DUNO in Doorwerth. Op zaterdag 16 juni worden de halve finales gespeeld. De eerste halve finale gaat tussen T.C. Nieuwerkerk en T.O.P. Papendrecht. In de tweede halve finale strijden Lewabo en T.V. DUNO voor een plek in de finale, die op zondag wordt gespeeld tussen de winnaars van de twee halve finales.

De wedstrijden beginnen beide dagen om 12.00 uur. Toegang is gratis.

Eredivisie Heren
Van zondag 8 april tot en met zondag 3 juni gingen acht teams met elkaar de strijd aan in de Eredivisie Heren: A.T.C. Sloterplas, Healthcity Arnolduspark, L.T.C. Spijkenisse, Lewabo, T.C. Nieuwerkerk, T.O.P. Papendrecht, T.V. DUNO en A.L.T.A.. De beste vier teams strijden komend weekend om het landskampioenschap. De Eredivisie Heren is de hoogste klasse in het herentennis in competitieverband, waaraan nationale en internationale topspelers deelnemen en waar de toeschouwer tennis kan zien op een hoog niveau op een laagdrempelige wijze (gratis toegang tot het tennispark).

Voor alle uitslagen en meer informatie over de Eredivisie Heren kun je terecht op de​ website van de KNLTB.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook