online lezen  |  afmelden
Knltb
10 juni 2018
Lexence Zandvoort pakt landstitel in Eredivisie Gemengd 2018
Lexence Zandvoort heeft vandaag de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie Gemengd gewonnen. De tennissers uit Zandvoort versloegen in de finale Naaldwijk met 4-2. Lexence Zandvoort kroont zich met deze overwinning voor de tweede keer tot kampioen van Nederland. Ook in 2015 werd het landskampioenschap veroverd.

Wedstrijden
De dames van beide ploegen zorgden na de enkelspelen voor een 1-1 tussenstand. Lexence Zandvoort kwam op voorsprong door de winst van Quirine Lemoine op Tereza Mrdeza met 6-3, 6-2. Sarah Gronert van Naaldwijk knokte zich tegen Daniëlle Harmsen naar de winst (6-7, 6-3, 6-1), waardoor de tussenstand op 1-1 kwam. In de herenenkelspelen werden de punten vervolgens ook verdeeld. Scott Griekspoor won namens Lexence Zandvoort van Boy Westerhof (6-4, 6-3), Sebastian Fanselow van Naaldwijk ging er met de winst vandoor in zijn partij tegen Yannick Mertens (6-4, 6-4). De dubbelspelen moesten vervolgens de beslissing gaan brengen. 

In zowel de dames- als herendubbel ging de winst naar Lexence Zandvoort. Lemoine en Harmsen waren in de damesdubbel met 6-4, 6-2 te sterk voor Mrdeza en Gronert. In de herendubbel gaf Naaldwijk (Westerhof en Arko Zoutendijk) de wedstrijd op bij een stand van 6-3, 2-6 tegen Griekspoor en Mertens. De 4-2 overwinning, en daarmee de landstitel in de Eredivisie Gemengd, was toen een feit voor Lexence Zandvoort.

 
   Landskampioen Lexence Zandvoort. Foto: Henk Koster

Eredivisie Gemengd
Van zaterdag 26 mei tot en met donderdag 7 juni gingen zeven teams met elkaar de strijd aan in de Eredivisie Gemengd: H.L.T.C. Leimonias, T.C. Zandvoort,  A.L.T.A., L.T.C. Leeuwenbergh, L.T.C. Naaldwijk, Rapiditas en T.C. Salland. De beste vier teams (Schoonderbeek Bouw A.L.T.A., Ockel Leeuwenbergh, Lexence Zandvoort en Naaldwijk) streden afgelopen weekend om het landskampioenschap. De Eredivisie Gemengd is de hoogste klasse in het tennis in competitieverband, waaraan nationale en internationale topspelers deelnemen en waar de toeschouwer tennis kan zien op een hoog niveau op een laagdrempelige wijze (gratis toegang tot het tennispark).

Voor alle uitslagen en meer informatie over de Eredivisie Gemengd kun je terecht op de website van de KNLTB.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
088-1302612
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook