online lezen  |  afmelden
Knltb
6 juni 2018
KNLTB NK Padel tijdens Libéma Open in Rosmalen
Van dinsdag 12 juni tot en met zaterdag 16 juni 2018 vindt voor het eerst de KNLTB Nederlandse Kampioenschappen (NK) Padel plaats in Rosmalen. Tijdens het internationale grastoernooi Libéma Open spelen de beste Nederlandse padelspelers in drie categorieën (dames-, heren- en gemengddubbel) tegen elkaar voor het Nederlands Kampioenschap. 

Tijdens de Libéma Open liggen er twee padelbanen in Rosmalen waarop de Nederlands Kampioenschappen gespeeld worden. In elk onderdeel wordt gespeeld volgens een afvalschema. In de herendubbel is een afvalschema van 16, in de dames- en gemengddubbel is een schema van 8. Bekijk hier de speelschema’s van de KNLTB NK Padel. Nederlands enige padelprofs van dit momentBram Meijer en Uriël Maarsen, doen in zowel de heren- als de gemengddubbel mee.

Wedstrijdprogramma
De partijen starten om 10.00 uur. De damesdubbel wordt op dinsdag (eerste ronde en kwartfinale) en op zaterdag (halve finale en finale) gespeeld. De herendubbel wordt op woensdag (eerste ronde en kwartfinale) en op zaterdag (halve finale en finale) gespeeld. De gemengddubbel wordt op donderdag (eerste ronde en kwartfinale) en op zaterdag (halve finale en finale) gespeeld.

KNLTB NK Padel
De KNLTB organiseert een NK Padel vanwege de sterke toename van het aantal padelspelers bij KNLTB-verenigingen en het steeds hogere niveau van deze spelers. De Libéma Open is een geweldige setting om dit NK te spelen, waarin de padelwedstrijden in een topsportambiance gespeeld worden en er veel publiek bereikt wordt.
Over de KNLTB en padel
Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. De dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden en trekken bovendien een nieuwe doelgroep en dus potentiële nieuwe leden naar de club. Het is de visie van de KNLTB om tennis en padel naast elkaar te positioneren en aanvullend te laten zijn met een aanbod dat aansluit op het huidige tennisaanbod, zodat het verenigingen kan versterken. 

Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed systeem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald. 
KNLTB.nl/padel
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302612
M: 06-38397025
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook