online lezen  |  afmelden
Knltb
3 juni 2018
Nederlands damesteam wint 30ste wereldtitel rolstoeltennis
Het Nederlands damesteam, bestaande uit Diede de Groot, Aniek van Koot en Michaëla Spaanstra, heeft vandaag de BNP Paribas World Team Cup in Apeldoorn gewonnen. Het is de 30ste keer dat het Nederlands damesteam de wereldtitel binnensleept, waarvoor ze een speciale award ontvingen vanuit de ITF.

Aniek van Koot begon de finale tegen Hui Min Huang uit China met een  4-6, 6-1, 3-6 nederlaag. Diede de Groot zette Nederland op gelijke hoogte door een 6-4, 4-6, 7-5 overwinning op Zhenzhen Zu. Het dubbelspel moest uiteindelijk de beslissing brengen. Aniek van Koot en Diede de Groot versloegen de Chinezen met 6-0, 3-6, 12-10. Hiermee was de 30ste wereldtitel een feit. De Nederlandse dames wisten het toernooi alleen in 1994, 1999 en 2017 niet te winnen. Vorig jaar verloor het team in de finale van China.

Winnaars BNP Paribas World Team Cup
Eerder op de dag ging Japan er bij de mannen met de titel vandoor. De Japanners wonnen met 2-0 van Groot-Brittannië. Op zaterdag vonden de finales bij de quads en de junioren al plaats. Het Australische team heeft de World Team Cup bij de quads gewonnen. De Australiërs waren in de eindstrijd met 2-1 te sterk voor Israël. Bij de junioren was Rusland in de finale met 2-0 te sterk voor Brazilië.  

Bekijk alle uitslagen op de World Team Cup website.

BNP Paribas World Team Cup
Van 28 mei tot en met 3 juni waren de beste rolstoeltennissers ter wereld aanwezig bij T.C. Sprenkelaar en T.V. De Maten in Apeldoorn voor de BNP Paribas World Team Cup, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams (vergelijkbaar met de Davis Cup en Fed Cup). Aan het evenement in Apeldoorn deden 44 teams uit 25 verschillende landen mee. Deze teams deden mee in vier verschillende categorieën: heren, dames, quads en junioren. 
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302612
M: 06-38397025
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook