online lezen  |  afmelden
Knltb
25 mei 2018
Nederlands damesteam in Apeldoorn op jacht naar 30ste wereldtitel rolstoeltennis
Van 28 mei tot en met 3 juni komen de beste rolstoeltennissers ter wereld naar T.C. Sprenkelaar en T.V. De Maten in Apeldoorn voor de BNP Paribas World Team Cup, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams (vergelijkbaar met de Davis Cup en Fed Cup). Het Nederlandse damesteam kan dit jaar voor de 30ste keer de wereldtitel winnen.
 
Aan het evenement in Apeldoorn doen 44 teams uit 25 verschillende landen mee. Deze teams doen mee in vier verschillende categorieën: heren, dames, quads en junioren. Nederland is in elke categorie vertegenwoordigd met een team. Het Nederlandse damesteam is als eerste geplaatst en wordt gevormd door de wereldtoppers Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Michaëla Spaanstra. De Nederlandse dames wisten het toernooi alleen in 1994, 1999 en 2017 niet te winnen. Vorig jaar verloor het team in de finale van China, waardoor ze dit jaar in eigen land de 30ste titel kunnen binnenhalen. Bekijk hier alle deelnemende teams en de spelers uit de Nederlandse teams.

Openingsceremonie
Op zondag 27 mei van 17.00 – 18.00 uur vindt in het Oranjepark in Apeldoorn de openingsceremonie plaats. De spelers gaan vanaf het Stadhuis in een parade naar het Oranjepark, waar een programma is van dans, presentatie van de teams en speeches.
 
Wedstrijdschema
Van maandag 28 mei tot en met zaterdag 2 juni wordt er op twee locaties gespeeld vanaf 10.00 uur. Op zondag wordt er op één locatie (T.C. Sprenkelaar) gespeeld vanaf 11.00 uur. De dames en quads spelen bij T.V. De Maten en de heren en junioren bij T.C. Sprenkelaar. Alle finales worden bij T.C. Sprenkelaar gespeeld. Ook in de avonden worden er wedstrijden gespeeld. De tijden zijn onder voorbehoud, houd de World Team Cup website in de gaten voor de actuele tijden. Bekijk hier het speelschema.
  • Zaterdag 2 juni – vanaf 10.00 uur: Quad Finale
  • Zaterdag 2 juni – vanaf 13.00 uur: Junioren Finale
  • Zaterdag 2 juni – vanaf 16.00 uur: Dames Finale
  • Zondag 3 juni – vanaf 12.00 uur: Heren Finale
 
Side events
Tijdens de BNP Paribas World Team Cup worden naast de topwedstrijden nog vele activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd, zoals clinics, een scholenprogramma en een kidsday. Bekijk hier wat er tijdens de World Team Cup allemaal te doen is bij T.C. Sprenkelaar en T.V. De Maten.
 
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de ITF, provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn.
 
Bekijk alle informatie over het evenement, zoals de deelnemers, plaatsingen en het wedstrijdschema op de World Team Cup website.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
T: 088-1302612
M: 06-38397025
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook