online lezen  |  afmelden
Knltb
23 mei 2018
Nederlandse tennistop speelt om landskampioenschap Eredivisie Gemengd
Van zaterdag 26 mei tot en met donderdag 7 juni staat de Eredivisie Gemengd, de hoogste klasse in het tennis in competitieverband, weer op het programma. In deze twee weken kan er bij verschillende verenigingen in Nederland genoten worden van toptennis, waar vrijwel de hele Nederlandse tennistop bij aanwezig is. De beste vier teams strijden op zaterdag 9 en zondag 10 juni bij titelverdediger H.L.T.C. Leimonias om het kampioenschap.

Teams
De strijd om de landstitel gaat dit jaar tussen zeven teams: H.L.T.C. Leimonias, T.C. Zandvoort,  A.L.T.A., L.T.C. Leeuwenbergh, L.T.C. Naaldwijk, Rapiditas, T.C. Salland en T.V. De Lobbelaer.

Robin Haase, Matwé Middelkoop, Arantxa Rus, Richèl Hogenkamp (L.T.C. Naaldwijk), Demi Schuurs, Bibiane Schoofs (A.L.T.A.), Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine, Cindy Burger en Tallon Griekspoor (T.C. Zandvoort) staan onder andere op de spelerslijst van de teams en zullen een gooi gaan doen naar het landskampioenschap.

Hoogste competitieniveau in Nederland
De Eredivisie Gemengd is de hoogste klasse in het tennis in competitieverband, waaraan nationale en internationale topspelers deelnemen en waar de toeschouwer tennis kan zien op een hoog niveau op een laagdrempelige wijze (gratis toegang tot het tennispark).

De Eredivisie Gemengd is dé gelegenheid om de beste competitieteams van Nederland van dichtbij in actie te zien. De aanvang van de wedstrijden is 12.00 uur. 

Ga voor meer informatie naar de KNLTB website, hier is ook de volledige spelerslijst en het programma te vinden
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook