online lezen  |  afmelden
Knltb
18 mei 2018
 

Beste ,

Hierbij ontvang je de tweede G-tennis nieuwsbrief van 2018. In deze nieuwsbrief informeren we je over de nieuwste activiteiten op het gebied van G-tennis. Zo zijn er weer leuke G-tennis toernooien waar je je voor kunt inschrijven en geven we je een update over de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Verder blikken we terug op enkele leuke G-tennis evenementen.

Veel leesplezier!

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek
Over ruim drie weken is het zover: de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. 
Op 8, 9 en 10 juni 2018 is de Achterhoek de trotse gastheer van dit bijzondere sportieve event.
Het onderdeel tennis vindt plaats bij LTC de IJsselweide in Gendringen. De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma krijgt steeds meer vorm. Zo is de officiële openingsceremonie in Stadion de Vijverberg van voetbalclub De Graafschap en is de presentatie in handen van het schaatsduo Erben Wennemars en Erik Hulzebosch. Tijdens het event maken verschillende artiesten hun opwachting waaronder een 140-koppig Achterhoeks mannenkoor en Gerard Joling. Namens de KNLTB wensen we alle deelnemers en begeleiders ontzettend veel plezier en succes toe!

Mocht jouw vereniging om wat voor reden dan ook niet hebben kunnen inschrijven voor de Nationale Spelen en was/is dit wel de wens, stuur dan even een berichtje via
g-tennis@knltb.nl.
 Over de Nationale Spelen
Tenniskidsprogramma ook geschikt voor G-tennissers
Ben jij al bekend met Tenniskids, hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar? Dit programma is namelijk ook geschikt voor (beginnende) G-tennissers om kennis te maken met het tennisspel. Het Tenniskidsprogramma is geheel afgestemd op de mogelijkheden van de tennisser. Vier kleuren brengen de vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere baangroottes, balsoorten en aangepaste oefeningen. Door deze aangepaste vorm van tennis ontwikkelen spelers zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en neemt vooral het spelplezier toe! Heb je vragen over het toepassen van het Tenniskidsprogramma binnen je trainingen, neem dan contact op met je clubtrainer of stuur een e-mail naar g-tennis@knltb.nl.
Over het programma
Meld je aan voor gratis clinic G-tennis bij The Hague Open
Op zaterdag 21 juli 2018 organiseert de KNLTB in samenwerking met Sportbelang SGK Den Haag en de organisatie van ATP Challenger The Hague Open een G-tennis clinic tijdens The Hague Open, een groot jaarlijks internationaal tennistoernooi in Scheveningen. Graag nodigen we G-tennissers uit om deel te nemen aan deze leuke ochtend. De clinic start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Bekende (Nederlandse) tennissers laten hun gezicht zien tijdens (of na) de clinic voor een meet-en-greet of een handtekening. Na de clinic bestaat er de mogelijkheid om de spelers tijdens hun partij aan te moedigen! Schrijf je of je spelers snel in want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis. Inschrijven kan tot vrijdag 13 juli via
g-tennis@knltb.nl.
Groot G-tennis toernooi bij LTC Nohn in Sappemeer
Op 30 juni organiseert LTC Nohn een groot G-tennis toernooi. Vanaf 10.00 uur starten de wedstrijden tot uiterlijk 15.30 uur. Deelname aan dit toernooi is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van LTC Nohn. Inschrijven is mogelijk tot 15 juni via Hilde Haringa.
Website LTC Nohn
Tennisbattles in Zutphen en Hengelo
In samenwerking met Special Heroes organiseren LTC Zutphen en TC ’t Weusthag op 5 juni (Zutphen) en 14 juni (Hengelo) een tennisbattle voor het speciaal onderwijs. De tennisbattle is gericht op leerlingen die graag een activiteit met een wedstrijdelement doen. Hierbij zijn het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omgaan met winnen en verliezen en het wij-gevoel belangrijke elementen. Bij TC ’t Weusthag wordt er voorafgaand aan de clinic op 14 juni nog twee tennisclinics georganiseerd zodat de kinderen kunnen kennis maken met tennis en zich zekerder voelen tijdens de tennisbattle op de club. Wil je meer informatie over Secial Heroes of bovenstaande battles neem dan contact op met Lizzy Bakker, regionale projectleider Special Heroes.
Over Special Heroes
Terugblik op G-tennis evenementen

De afgelopen periode zijn er bij diverse verenigingen G-tennis activiteiten georganiseerd. Wil je zien hoe leuk en gezellig deze evenementen waren? Kijk dan snel op onderstaande pagina's: 

G-tennis op de kaart
Alle KNLTB-verenigingen waar speciaal aanbod is voor G-tennissers staan weergegeven in een overzichtelijk kaartje op de website. Klik hier om deze kaart te bekijken. De gegevens uit deze kaart worden vanuit Google opgevraagd. Mocht het nodig zijn, dan kun je als vereniging deze gegevens zelf aanpassen. Wil je weten hoe je dat moet doen? Klik hier en lees het artikel. Mis je jouw vereniging op deze kaart? Laat het ons dan weten via g-tennis@knltb.nl.
Sportstimuleringsbudget 'Grenzeloos Actief'
Kan jouw tennisvereniging ook een financieel steuntje in de rug gebruiken? Stimuleer ze dan om gebruik te maken van het sportstimuleringsbudget van het NOC*NSF programma ‘Grenzeloos Actief’.  Ook in 2018 kun je hier als vereniging met G-tennis aanbod nog gebruik van maken. Meer informatie over het stimuleringsbudget en de voorwaarden voor het aanvragen kun je vinden via www.grenzeloos-actief.nl.
Stuur je best practice in!

Heeft jouw vereniging een leuk initiatief of succesverhaal? Stuur dit door naar
g-tennis@knltb.nl zodat we jouw verhaal kunnen plaatsen in de nieuwsbrief en/of op de KNLTB website!

Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook