online lezen  |  afmelden
Knltb
17 mei 2018
Beste verenigingscompetitieleider, 

Hierbij ontvang je Competitie Update #8 met alle informatie over de Najaarscompetitie 2018. Vanaf nu kun je de teams van jouw club inschrijven voor de Najaarscompetitie in mijnknltb.toernooi.nl. Een nieuwe functie in het systeem is dat een incomplete inschrijving tussentijds kan worden opgeslagen. In oranje wordt aangegeven welke inschrijving nog niet compleet is. Zorg er wel voor dat voor het sluiten van de inschrijfperiode de inschrijving compleet wordt gemaakt. De Najaarscompetitie telt in principe zeven speeldagen en wordt zo veel mogelijk gespeeld in poules van acht teams.

Klik hier voor alle inschrijfmogelijkheden. Let op: sommige competitiesoorten worden alleen regionaal aangeboden. Dan staat er achter een competitiesoort bijvoorbeeld > regio Noordoost. Dit betekent dan dat deze soort alleen in deze regio wordt gespeeld.

Alle informatie over de inschrijving voor Kia World Tour en de Groene competitie in het najaar vind je hier.
Deadline inschrijving
De inschrijving sluit op 1 juli 2018. Aanvragen die na 1 juli binnenkomen, worden alleen geaccepteerd als hierdoor een poule compleet kan worden gemaakt. Te laat aangemelde teams die niet kunnen worden geplaatst, worden op een wachtlijst gezet en kunnen alleen ingedeeld worden als een team uit de buurt zich terugtrekt. Na inschrijving ontvang je van ons een digitale bevestiging per email. Controleer deze goed. Eventuele afwijkingen kunnen dan tijdig worden gecorrigeerd. 
Voorwaarden Inschrijving
  • Het inschrijfgeld voor deelname aan zowel de Najaarscompetitie 2018 als 8&9 Tennis bedraagt €37,08 per team.
  • Teams van verenigingen die (nog) niet aan hun betalingsverplichtingen aan de KNLTB hebben voldaan, worden pas ingeschreven zodra aan deze betalingsverplichting is voldaan. Eén en ander voor zover op het moment van betaling de inschrijving voor de competitie nog niet is gesloten (CR artikel 21 lid 4).
  • Inschrijvingen dienen uitsluitend digitaal te worden gedaan via mijnKNLTB.toernooi.nlTeams voor de reguliere Najaarscompetitie kunnen worden ingeschreven in KNLTB najaar Landelijk 2018 en teams voor 8&9 Tennis in KNLTB najaar 8&9 Landelijk 2018.

Indien een reeds ingeschreven ploeg zich na 1 juli 2018 terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven ploeg na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.
8&9 Tennis: Dubbel Zo Leuk!
Zo’n negentig procent van de leden van een gemiddelde tennisvereniging in Nederland bestaat uit recreatieve spelers (speelsterkte 8 en 9). Om voor deze grote groep iets extra’s te doen, is in 2017 een nieuwe competitie van start gegaan: 8&9 Tennis. Deze competitievorm is speciaal voor speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau. Voor de recreatieve spelers zijn plezier, gezelligheid en fit blijven de belangrijkste drijfveren om te tennissen. Het binden van deze grote groep leden is essentieel voor het ledenbehoud van een vereniging. Tennissers die competitie spelen, blijven langer lid.
 
8&9 Tennis wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Er worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers. Teams kunnen op basis van onderstaande criteria in de volgende klassen ingeschreven worden:
8&9 Tennis 1e klasse:                               8 en 9 spelers die al een poosje tennissen

8&9 Tennis 2e klasse:                               8 en 9 spelers die net met tennissen begonnen zijn
Meer informatie over 8&9 Tennis
Indeling klassen o.b.v. ploeggemiddelde
Alle competitiesoorten van de Najaarscompetitie 2018 worden op basis van ploeggemiddelden ingedeeld in verschillende klassen. Bij deze indeling wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving (in plaats van de speelsterktes).
Rekenvoorbeeld
Verkort Spelen
Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. Dit betekent dat dit ook tijdens de Najaarscompetitie 2018 verplicht is. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in mijnknltb.toernooi.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.
Verkort Spelen
Leeftijden
Er gelden leeftijdsbeperkingen voor een aantal competitiesoorten (10 t/m 14 jaar, 11 t/m 17 jaar, 17+, 35+, 50+). Bij de jeugd 10 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar geldt een uitzondering. In de gemengd-, heren- en damescompetitie op zondag geldt geen leeftijdsrestrictie. 
Meer informatie
 
Banenschema
Op alle doordeweekse competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn (dispensatie is eventueel mogelijk).

Op zaterdag en zondag gelden variabele begintijden tussen 9.00-16.30 uur.
Meer informatie
 
Begintijden Najaarscompetitie
 Alle avondcompetities      19.00 uur
 Donderdagmorgen      10.00 uur
 Donderdagavond (8&9 Tennis)      variabel tussen 19.00 uur en 20.00 uur
 Vrijdag      variabel tussen 11.00 uur en 13.00 uur
 Zaterdag      variabel tussen 9.00 uur en 16.30 uur
 Zondag      variabel tussen 9.00 uur en 16.30 uur
 Zondag (8&9 Tennis)      variabel tussen 17.00 uur en 20.00 uur 
Uitstellen van wedstrijden
Tijdens de Najaarscompetitie is het mogelijk om een wedstrijd - in overleg met de tegenstander- uit te stellen (bijvoorbeeld als er in die periode een toernooi op het park van de thuisspelende club plaatsvindt). De inhaalwedstrijd moet wel voor de laatste speeldag van de competitie worden gespeeld. N.B. Eerder spelen mag uiteraard ook en is altijd toegestaan. 
Bekijk speeldata
Opstelling in dubbelcompetities
Tijdens de Najaarscompetitie mag in één competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Deze regel is afwijkend in vergelijking met de regels van  Voorjaarscompetities in de regio's Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met één vaste partner te spelen. De Najaarscompetitie heeft een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) en hier is dat dus niet toegestaan. 
Dispensatie aanvragen
Dispensatie voor twee keer spelen voor één vereniging en dispensatie voor het spelen voor twee verenigingen kan vanaf medio augustus tot en met 1 september 2018 worden aangevraagd nadat wij het wedstrijdprogramma van de Najaarscompetitie hebben gepubliceerd.

Begin augustus zullen wij je verder informeren hoe beide dispensaties kunnen worden aangevraagd. De voorwaarden voor dispensatie twee keer spelen vind je
hier.
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook