online lezen  |  afmelden
Knltb
9 mei 2018
KNLTB organiseert Padel Nations Cup in Nijmegen
Van maandag 20 tot en met zaterdag 25 augustus 2018 organiseert de KNLTB de Padel Nations Cup in Nijmegen. De Padel Nations Cup is een internationaal landen evenement dat in samenwerking met Tennis Europe en de Provincie Gelderland wordt georganiseerd. Het is de eerste keer dat dit evenement plaatsvindt. Het is de bedoeling dat dit evenement jaarlijks ergens anders in Europa wordt georganiseerd. Tennis Europe wees Nederland en de KNLTB als eerste organisator aan vanwege de snelle groei van padel binnen de tenniscommunity in Nederland.
 
Aan het evenement doen landenteams mee. De teams bestaan uit de vier tot zes sterkste spelers per land, waarbij er Dames- Heren- en Gemengddubbel wordt gespeeld. Namens Nederland komen in ieder geval Bram Meijer en Uriël Maarsen, de twee eerste padelprofessionals van Nederland, in actie.
 
Nijmegen
Tennis- en Padelvereniging Dukenburg en Plein 44 in het centrum van Nijmegen staan de hele week in het teken van het toernooi. Naast de wedstrijden, worden er diverse side events georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Hierbij willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met padel en de sport padel promoten.  
 
Nijmegen is een bruisende stad die met ruim 18.000 studenten een belangrijke doelgroep voor de sport huisvest. Het toernooi wordt bewust georganiseerd in de introductieweek van de Universiteit en de eerstejaars zullen ook bij het evenement en de sport padel betrokken worden middels de side events die worden georganiseerd in de stad.
 
Provincie Gelderland
De provincie Gelderland heeft de ambitie om een vooraanstaande provincie te zijn op het gebied van top- en breedtesport. Met het programma Gelderland Sport! hoopt het deze ambities kracht bij te zetten voor de toekomst. Naast andere sporten vervult ook tennis als kernsport een belangrijke rol in dit sportakkoord. Vanuit het Gelders Sportakkoord is een evenementenstrategie opgesteld waarbij de KNLTB in samenwerking met de Provincie Gelderland een aantal tennis- en padelevenementen organiseert, waaronder de BNP Paribas World Team Cup eind mei, de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters in november en de Padel Nations Cup.
Over de KNLTB en padel
Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. De dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden en trekken bovendien een nieuwe doelgroep en dus potentiële nieuwe leden naar de club. Het is de visie van de KNLTB om tennis en padel naast elkaar te positioneren en aanvullend te laten zijn met een aanbod dat aansluit op het huidige tennisaanbod, zodat het verenigingen kan versterken. 

Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed systeem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald. 
KNLTB.nl/padel
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
088-1302612

Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook