Nieuwsbrief Tenniskids voor ouders online lezen  |  afmelden
Knltb
20 april 2018
 
Win kaarten voor de Libéma Open!
Like de Facebook pagina en win tickets voor Libéma Open!
Like jij de Facebook pagina van Tenniskids al? Doe dit dan snel, want via deze pagina blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom Tenniskids. En helemaal leuk, onder de volgers van de pagina verloten we 10x2 kaarten voor de kidsday van Libéma Open! Kidsday vindt dit jaar plaats op woensdag 13 juni. Op deze dag kunnen kinderen tennissen, padellen, beachtennissen, clinics volgen en tijdens de kidspersconferentie een vraag stellen aan één van de topspelers. Een super leuk uitje voor het hele gezin of natuurlijk met de tennisclub!
Naar Facebook
Kom jij ook naar het Menzis Tenniskids Feest?
Heb jij het Menzis Tennskids Feest al in je agenda genoteerd?! Want als jouw kind in het voorjaar minimaal drie keer meedoet aan de Kia World Tour of de Groene competitie dan is hij/zij van harte welkom op zaterdag 7 of zondag 8 juli op één van de zes locaties! Het Menzis Tenniskids Feest belooft een geweldige dag te worden! Van tennisactiviteiten op de baan tot aan springkussens en een goochelshow. En misschien zijn Ace & Love, de mascottes van Tenniskids, en Nickelodeon-presentator Bart Boonstra er ook wel bij! Omdat de eerste speeldag van de Kia World Tour afgelast is, vanwege weersomstandigheden, ontvangen kinderen al een uitnodiging bij drie keer meespelen in plaats van vier keer. De highlights per locatie worden binnenkort bekend gemaakt, dus houd onze site goed in de gaten.
Meer over het feest
Kom naar de KNLTB Tenniskids Tour!
Tennist jouw kind in rood of oranje en vindt hij of zij tennis helemaal te gek? Kom dan naar de gratis KNLTB Tenniskids Tour! Check de video om te zien hoe tof de tour is! Jouw kind krijgt een super leuke clinic, speelt korte wedstrijdjes en kan meedoen aan tennisspelletjes. Verder is er een snelheidsmeter en zijn Tenniskids mascottes Ace en Love ook van de partij. Het programma duurt 2,5 uur. 
Meer info
Geef je nú op voor Tenniskids toernooitjes!
Kan jouw kind niet vaak genoeg op de baan staan? Check dan eens de verschillende toernooitjes die door het hele land op verschillende dagen in de week worden georganiseerd. Er zijn Tenniskids Toernooitjes (rood, oranje, groen) en open jeugdtoernooitjes (t/m 12 jaar, t/m 14 jaar, etc.) Het maakt niet uit of je kind al lang tennist of net begonnen is, de toernooitjes zijn er voor iedereen! Twijfel je over welk toernooitje geschikt is voor jouw kind? De tennisleraar kan je advies geven!
Lees meer
Ouderfolder: alle info over Tenniskids op een rij
Speciaal voor jou als Tenniskids ouder is er een Tenniskids ouderfolder ontwikkeld. Alle informatie over de kleuren van Tenniskids, tips voor jou als ouder en veelgestelde vragen vind je terug in de  speciale ouderfolder
Naar ouderfolder
Verhoog het teamgevoel!
Het creëren van teamgevoel is belangrijk voor het enthousiasme van kinderen voor tennis. Hoe wordt bij jouw club het teamgevoel gestimuleerd? Hebben de kinderen een teamnaam, allemaal dezelfde outfit of rijden jullie gezamenlijk naar de wedstrijden? Vind jij het leuk om dit te regelen voor het team van jouw kind of voor alle jeugd op de club? Vraag dan eens aan de jeugdcommissie of de trainer of je dit samen kunt oppakken. 
Tips voor teamgevoel
Verwerking actuele rating Groene competitie in juni
Momenteel is de KNLTB bezig met het overzetten van alle informatie rondom competitie en toernooien in een vernieuwde MijnKNLTB omgeving. De komende maanden volgen ook de competitie en toernooien van Tenniskids. Dit betekent dat het helaas dit voorjaar niet mogelijk is om de actuele rating van gespeelde partijen in de Groene competitie wekelijks te verwerken. In plaats daarvan gebeurt dit in één keer na afloop van de competitie in juni.
Hoe speel je een tiebreak in groen?
Veel regels bij de Tenniskids wedstrijden zijn hetzelfde als bij de senioren. Zo kunnen de kinderen in groen ook te maken krijgen met een tiebreak. Je speelt in groen een tiebreak bij een stand van 4-4. Maar hoe werkt zo'n tiebreak eigenlijk? Een uitleg hiervan en van alle regels in de groene wedstrijden vind je op onze website.
Naar spelregels
Team NL Nederlandse Loterij Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
Tenniskids.nl