online lezen  |  afmelden
Knltb
20 april 2018
Lesley Kerkhove opent Fed Cupduel tegen Sam Stosur
Afgelopen nacht heeft in Wollongong in Australië de loting plaatsgevonden voor het Fed Cupduel van aankomend weekend tussen Australië en Nederland. Lesley Kerkhove is de kopvrouw van het Fed Cupteam en speelt samen met Quirine Lemoine zaterdag de enkelspelpartijen in de play-offs van de Wereldgroep.

Zaterdag 21 april speelt Lesley Kerkhove (WTA, 210) de eerste enkelspelpartij tegen Sam Stosur (WTA, 58). In het tweede enkelspel neemt Quirine Lemoine (WTA, 295) het op tegen Ashleigh Barty (WTA, 19). Op zondag 22 april wordt gestart met de enkelspelpartijen tussen Kerkhove en Barty, gevolgd door de partij tussen Lemoine en Stosur. Het Fed Cupduel eindigt op zondag met de dubbelpartij tussen Demi Schuurs en Indy de Vroome en Barty en Stosur.
 
Nederland vs. Australië
Nederland en Australië speelden 10 keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 8-2 in het voordeel van Australië. In 2015 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Nederland met 4-1 won. Australië is de huidige nummer 13 van de wereldranglijst, en heeft met  Ashleigh Barty, de huidige nummer 19 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Nederland staat op plek 7 van de wereldranglijst.

Nederland hoopt zich te handhaven in de Wereldgroep om in 2019 voor het vierde jaar op rij in de elitegroep van het landentoernooi uit te komen. Australië boekte in Wereldgroep 2 een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Oekraïne.

Wedstrijdprogramma
Zaterdag 21 april: twee enkelspelwedstrijden vanaf 4.00 uur Nederlandse tijd
Zondag 22 april: twee enkelspelwedstrijden en een dubbelwedstrijd vanaf 4.00 uur Nederlandse tijd
 
Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden van Australië - Nederland zijn live te volgen via Ziggo Sport.
 
Twitter en Facebook
Gebruik hashtag #fedcupNL voor alle twitterberichten over het Fed Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam op www.facebook.com/knltb
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook