online lezen  |  afmelden
Knltb
10 april 2018
Davis Cupteam in en tegen Canada voor behoud in de Wereldgroep
Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor de play-offs van de Wereldgroep van de Davis Cup. Het Nederlands Davis Cupteam speelt van 14 tot en met 16 september 2018 in en tegen Canada, de huidige nummer 14 van de wereldranglijst. Canada heeft met Milos Raonic, de huidige nummer 22 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. De winnaar van het duel speelt in 2019 in de Wereldgroep van de Davis Cup.
 
Captain Paul Haarhuis over de loting: “Het is een zware loting voor ons. Canada heeft drie spelers in de top 100 van de wereld staan en is dus een sterk land. Het is jammer dat we wederom een uitwedstrijd spelen en niet voor eigen publiek kunnen proberen in de Wereldgroep te blijven, zoals afgelopen jaar in Den Haag tegen Tsjechië.”
 
Het Nederlands Davis Cupteam moet na het 3-1 verlies tegen Frankrijk in februari een play-offs wedstrijd spelen om in de Wereldgroep te blijven.
 
Nederland vs. Canada
Nederland en Canada speelden drie keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 2-1 in het voordeel van Canada. In 2004 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Nederland met 4-1 won.
 
Informatie over de Davis Cup is te vinden op de KNLTB website.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl / 088-1302612
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook