Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
12 maart 2018
 
Menzis Tenniskids Feest in 2018 op zes locaties in Nederland
Op 7 en 8 juli 2018 organiseert de KNLTB in samenwerking met zes tennisverenigingen het Menzis Tenniskids Feest. Om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de feestelijke afsluiting van de Tenniskids competitie, wordt het feest dit jaar op zes verschillende locaties in het land gehouden. Het festijn is op zaterdag 7 juli in Oud-Beijerland (T.V. Oud-Beijerland), Asten (’t Root) en Haren (Tennis- en Squashclub Haren) en op zondag 8 juli in Alkmaar (T.C. Alkmaar), Den Haag (THOR De Bataaf) en Veenendaal (T.V. Spitsbergen). 

De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseren het Menzis Tenniskids Feest dit jaar voor de derde maal. Vorig jaar bezochten ongeveer 1000 kinderen de Tenniskids Feesten in Utrecht en Eindhoven. Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan vier keer hebben deelgenomen aan de Tenniskids competitie (de Kia World Tour of Groene competitie). Het doel van het evenement is om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Alle kinderen mogen daarom ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, ook als ze niet lid zijn van de KNLTB. Zo kunnen ze ervaren hoe leuk tennis is. Er zijn zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Algemeen Directeur Erik Poel: “De Tenniskids competitie groeit, steeds meer kinderen spelen mee en hebben plezier in tennis. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport. Om de feestelijke afsluiting van de competitie voor meer kinderen toegankelijk te maken hebben we er voor gekozen om het op meer plaatsen in het land te organiseren. We zijn ontzettend blij dat deze zes verenigingen samen met ons naar verwachting 1500 kinderen een fantastische tennisdag kunnen geven”.

Kinderen die vier keer of meer deel hebben genomen aan de Tenniskids competitie in het voorjaar, ontvangen nog tijdens de competitie een uitnodiging om in te schrijven. De feesten zijn van 10.00 tot 15.00 uur en de dag bestaat uit tennis, fun en entertainment. Van tennisactiviteiten op de baan tot aan springkussens en bijvoorbeeld een goochelshow. Ook de Tenniskids mascottes Ace & Love en Bart Boonstra, presentator van televisiezender Nickelodeon, zijn op een aantal locaties aanwezig. 
Over Tenniskids
Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Over KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
Niet voor publicatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Annelies Disselhof
Communicatieadviseur
a.disselhof@knltb.nl
06 28 67 31 80
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook