online lezen  |  afmelden
Knltb
6 maart 2018
Nederlandse tennistalenten strijden om nationale indoortitels
Amersfoort - Van 7 tot en met 18 maart 2018 organiseert de KNLTB, in samenwerking met Burgersdijk tennis, de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) op de banen van Sportcentrum De Rhijenhof in Den Haag. In verschillende leeftijdscategorieën wordt gestreden om de nationale indoortitels. 

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis. Ze zijn de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren staan namen van spelers die veel bereikt hebben in het tennis; Jan Siemerink, Richard Krajicek, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Brenda Schultz McCarthy. Maar ook de huidige spelers zoals Robin Haase, Arantxa Rus, Michaëla Krajicek en Tim van Rijthoven horen bij de winnaars van dit evenement. In totaal komen 256 tennissers in actie tijdens de NOJK.

Het complete deelnemersveld en het speelschema is te vinden op de KNLTB website
.

Gratis toegang
De NOJK tot en met 12 jaar en tot en met 16 jaar wordt gespeeld van woensdag 7 tot en met zondag 11 maart. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 maart komen de deelnemers tot en met 14 jaar en tot en met 18 jaar in actie.

De wedstrijden beginnen op woensdag om 09.00 uur, daarna dagelijks om 10.00 uur. De finales worden op zondagochtend gespeeld. De actuele speeltijden en uitslagen zijn te vinden op de KNLTB website
. De toegang is alle dagen gratis.
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Patrick Kemps
p.kemps@knltb.nl
088-1302648
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook