online lezen  |  afmelden
Knltb
6 maart 2018
Guus Hiddink opent 100ste padelbaan bij ULTC Iduna
Amersfoort - Op 24 maart wordt alweer de 100ste padelbaan geopend. De KNLTB wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft daarom niemand minder dan voetbaltrainer en oud bondscoach Guus Hiddink weten te strikken om de 100ste padelbaan bij ULTC Iduna in Utrecht te openen. Samen met zijn dubbelmaatje René Eijkelkamp gaat Hiddink de baan op om te laten zien waarom padel zo’n leuk spectaculair spelletje is. 
 
Hiddink was de allereerste in Nederland die een padelbaan liet aanleggen, op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Vanuit zijn vorige club Valencia in Spanje kwam hij in aanraking met padel, waarna hij het padelvirus meenam naar Nederland. Hij zag padel als ideale uitlooptraining na de wedstrijd voor voetballers. Zonder het te weten heeft hij hiermee een nieuwe sport in Nederland geïntroduceerd, waar hij erg trots op is. Momenteel is Hiddink niet meer werkzaam bij PSV, maar hij slaat nog regelmatig een balletje op de tennis- en padelbaan.

 

Padel groeit
Dat padel steeds populairder wordt, is geen geheim. De sport spreekt zowel tennissers als niet-tennissers aan en het aantal padelbanen in Nederland groeit hard. Steeds meer clubs kiezen ervoor om een of meerdere padelbanen aan te leggen. De dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport immers een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden en trekken bovendien een nieuwe doelgroep en dus potentiële nieuwe leden naar de club.

Meer informatie over padel is te vinden op de KNLTB website.
Aanmelden pers
Pers is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de opening van de 100ste padelbaan. Om 14.00 uur start de opening, waarna Guus Hiddink en René Eijkelkamp de baan op gaan. Meld je aan door een mail te sturen naar b.treep@knltb.nl. Interviewverzoeken dienen ook per mail aangegeven te worden.
Over de KNLTB en padel
Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. De dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden en trekken bovendien een nieuwe doelgroep en dus potentiële nieuwe leden naar de club. Het is de visie van de KNLTB om tennis en padel naast elkaar te positioneren en aanvullend te laten zijn met een aanbod dat aansluit op het huidige tennisaanbod, zodat het verenigingen kan versterken. 

Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed systeem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald. 
KNLTB.nl/padel
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
06 38397025
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook