online lezen  |  afmelden
Knltb
5 maart 2018
Kia Motors Nederland nieuwe partner KNLTB
Breukelen – Kia heeft een partnership gesloten met de KNLTB. Kia wordt de officiële car supplier van de tennisbond en verbindt zich tevens aan de Tenniskids World Tour. De overeenkomst werd vandaag op World Tennis Day ondertekend in Breukelen voor de periode van drie jaar. Met dit partnership willen Kia Motors Nederland en de KNLTB tennis bij de jeugd, binnen de familie en de verenigingen stimuleren.

Algemeen directeur van de KNLTB Erik Poel en commercieel directeur Sjoerd Knipping van Kia Motors Nederland ondertekenden het contract op het kantoor van Kia in Breukelen op World Tennis Day.

Erik Poel: “We zijn blij dat Kia zich nu ook in Nederland laat zien als partner van tennis. De KNLTB heeft de ambitie om meer mensen meer te laten tennissen. Dat begint bij de jeugd met het Tenniskids programma, waarin we met de World Tour kinderen kennis laten maken met het spelen van korte wedstrijdvormen. We proberen kinderen hierdoor enthousiast te maken voor tennis. Met de steun van Kia kunnen we de World Tour nog sterker neerzetten en Tenniskids nog meer promoten door het hele land”. 

Als official car supplier wordt Kia ingezet in het wagenpark van de KNLTB en kunnen talenten en profspelers tegen een aantrekkelijk aanbod een Kia leasen. 

Kia is al jaren sterk verbonden aan het tennis. Eerder dit jaar maakte Kia Motors bekend dat het haar global partnership met de Australian Open verlengd tot en met 2023. Daarnaast heeft Kia tennisprofessionals als ambassadeurs, waaronder de nummer 1 van de wereld; Rafael Nadal.

Sjoerd Knipping van Kia Motors Nederland: “Kia is bijzonder trots op deze samenwerking met de KNLTB. Naast het verlengen van ons global partnership met de Australian Open onderstreept deze samenwerking het sportieve karakter van Kia als merk binnen Nederland. We kijken er naar uit om samen met de KNLTB meer mensen en vooral kinderen enthousiast te maken voor de fantastische tennissport.”

 
Sjoerd Knipping en Erik Poel bekrachtigen het partnership
Over KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

Kia Motors Nederland

Voor Kia is Nederland de zesde grootste markt in Europa, met verkopen van ruim 18.500 auto’s in 2016. Kia staat momenteel stabiel in de top 10 van bestverkopende automerken in Nederland.

Kia Motors Corporation werd in 1944 opgericht en is de oudste autofabrikant van Korea. Kia produceert jaarlijks meer dan 3 miljoen auto’s in 10 productie- en assemblagefabrieken in 5 landen. Deze auto’s worden verkocht en onderhouden door een netwerk van distributeurs en dealers in 180 landen.
Niet voor publicatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

KNLTB
Ellen Julius, Manager PR & Communicatie
Displayweg 4, 3821 BT Amersfoort
Mobiel: 06-22500835
Website: www.knltb.nl
E-mail : e.julius@knltb.nl

Kia Motors Nederland B.V.
Maaike Aarts, Manager Communications & Public Relations
De Corridor 25, 3621 ZA Breukelen
Postbus 83, 3620 AB Breukelen
Telefoon: 0346-753850
Mobiel: 06-21281096
Website: www.kia.com
E-mail: m.aarts@kia.nl

Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook