G-tennis nieuwsbrief #1 online lezen  |  afmelden
Knltb
2 maart 2018
Beste Voornaam, 

Hierbij ontvang je de eerste G-tennis nieuwsbrief van 2018. In deze nieuwsbrief informeren we je over de nieuwste activiteiten op het gebied van G-tennis. Zo zijn er twee leuke G-tennis toernooien waar je je voor kunt inschrijven en staan alle tennisverenigingen waar speciaal aanbod is voor G-Tennissers weergegeven in een overzichtelijk kaartje op de website.

Veel leesplezier! 
G-Tennis op de kaart
Alle KNLTB verenigingen waar speciaal aanbod is voor G-Tennissers staan weergegeven in een overzichtelijk kaartje op de website. Klik hier om deze kaart te bekijken. De gegevens uit deze kaart worden vanuit Google opgevraagd. Mocht het nodig zijn, dan kun je als vereniging deze gegevens zelf aanpassen. Wil je weten hoe je dat moet doen? Klik hier en lees het artikel op de Centre Court website. Mis je jouw vereniging op deze kaart? Laat het ons dan weten via g-tennis@knltb.nl want dan voegen we jouw vereniging toe. 
Special Olympics National Spelen Achterhoek - Update
De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzonder sportief event: de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Tijdens deze Special Olympics  doen ruim 2.000 deelnemers mee aan 22 verschillende takken van sport. Alle sporters met een verstandelijke beperking zijn welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. 

Het animo voor het onderdeel tennis tijdens deze Special Olympics is groot! De inschrijving is inmiddels gesloten en er hebben zich zo'n 150 G-Tennissers opgegeven. Er zal gespeeld worden bij LTC de IJsselweide in Gendringen.
 
De accreditatiedag voor deze Special Olympics is op 26 mei. Zet deze dag vast in je agenda! Op deze dag worden o.a. de accreditatie kaarten uitgereikt, zal er uitleg plaatsvinden over het programma en het vervoer. Ook krijgt men sport specifieke informatie en informatie over wat er te doen is tijdens het weekend.
 
Special Olympics Nederland heeft aangegeven dat het Tennis reglement ten opzichte van eerdere edities iets is verscherpt. Klik hier voor het reglement. 
 
Voor meer informatie zie de officiële website
G-Tennis Toernooi bij T.C. Bargeres in Emmen
Op zaterdag 24 maart a.s. organiseert T.C.Bargeres in Emmen het eerste  G-tennistoernooi in Zuid-Oost Drenthe. Er wordt gespeeld in verschillende categorieën: enkelspel en/of dubbelspel met buddy op basis van de spelregels van de Special Olympics. Inmiddels hebben zich al teams opgegeven van T.C. Bargeres (Emmen), A.T.V. de Hertenkamp (Assen), T.C. NOHN (Sappemeer) en H.T.V. ten Woude (Heerenveen). De Burgemeester van Emmen zal het toernooi om 09.45 uur officieel openen waarna om 10:00  de wedstrijden starten. De prijsuitreiking zal rond 14:00 uur plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henriëtte Stenger via: g-tennis@tcbargeres.nl.
Klik hier voor de uitnodigingsflyer
G-Tennis Toernooi bij T.V. Rijnhuyse
Aangepast Tennis is bij TV Rijnhuyse vorig jaar succesvol van start gegaan. Met name het G-tennisevent was een groot succes waardoor T.V. Rijnhuyse G-tennis nu structureel in de vereniging wil waarborgen. Het doel van het G-Tennis project bij T.V. Rijnhuyse is om uiteindelijk meer vaste leden te krijgen die wekelijks aangepast kunnen sporten en daarbij nieuwe sociale contacten kunnen opdoen.
 
Op zaterdag 28 april organiseert T.V. Rijnhuyse van 13.00 uur tot 15.00 uur een clinic voor G-sporters, familie en vrienden op het vrolijk aangeklede tennispark in Nieuwegein. De deelname is gratis. Het verkrijgen van meer informatie en/of aanmelden kan via gtennis@rijnhuyse.nl
Klik hier voor de uitnodigingsflyer
Sportstimuleringsbudget 'Grenzeloos Actief'
Kan jouw tennisvereniging ook een financieel steuntje in de rug gebruiken? Stimuleer ze dan om gebruik te maken van het sportstimuleringsbudget van het NOC*NSF programma ‘Grenzeloos Actief’.  Ook in 2018 kun je hier als vereniging met G-Tennis aanbod nog gebruik van maken. Meer informatie over het stimuleringsbudget en de voorwaarden voor het aanvragen kun je vinden via www.grenzeloos-actief.nl
Oproep: Stuur jouw best practice in!
Heeft jouw vereniging een leuk initiatief, oproep of best practice? Stuur dit door naar g-tennis@knltb.nl. We zullen dit dan meenemen in de eerstvolgende Nieuwsbrief G-Tennis of plaatsen op de KNLTB website.
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook