Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
9 februari 2018
Arantxa Rus opent Fed Cupduel tegen Venus Williams
Vandaag heeft in Asheville in Amerika de loting plaatsgevonden voor het Fed Cupduel van aankomend weekend tussen de Verenigde Staten en Nederland. Richel Hogenkamp is de kopvrouw van het Fed Cupteam bij afwezigheid van Kiki Bertens. Hogenkamp en Arantxa Rus starten zaterdag met de enkelspelpartijen in de eerste ronde van de Wereldgroep.

Zaterdag 10 februari speelt Arantxa Rus (WTA, 124) de eerste enkelspelpartij tegen Venus Williams (WTA, 8). In het tweede enkelspel neemt Richel Hogenkamp (WTA, 108) het op tegen Coco Vandeweghe (WTA, 17). Op zondag 11 februari wordt gestart met de enkelspelpartijen tussen Hogenkamp en Venus Williams, gevolgd door de partij tussen Rus en Vandeweghe. Het Fed Cupduel eindigt op zondag met de dubbelpartij tussen Lesley Kerkhove en Demi Schuurs en Serena Williams en Lauren Davis.
 
Verenigde Staten - Nederland
Nederland en de Verenigde Staten speelden acht keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 6-2 in het voordeel van de Verenigde Staten. In 1998 namen de twee landen het voor de laatste keer tegen elkaar op, waarbij de Verenigde Staten die ontmoeting met 5-0 won.

 
Het Nederlands Fed Cupteam won in april 2017 met 3-2 van Slowakije waardoor het team in de Wereldgroep bleef. De Verenigde Staten is de huidige nummer 2 van de wereldranglijst en winnaar van de Fed Cup in 2017, Nederland staat op plek 7 van de wereldranglijst.

Wedstrijdprogramma
Zaterdag 10 februari: twee enkelspelwedstrijden vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd
Zondag 11 februari: twee enkelspelwedstrijden en een dubbelwedstrijd vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd
 
Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden van de Verenigde Staten - Nederland zijn live en gratis te volgen via 
TennisTV. Ook zijn de wedstrijden live te volgen via Ziggo Sport.
 
Twitter en Facebook
Gebruik hashtag #fedcupNL voor alle twitterberichten over het Fed Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam op 
www.facebook.com/knltb
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie

Ellen Julius
Manager PR & Communicatie
e.julius@knltb.nl
06 22 50 08 35
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook