online lezen  |  afmelden
Knltb
1 februari 2018
Persbericht: De Bakker opent Davis Cupduel tegen Pouille
Amersfoort, 1 februari 2018 - Vandaag heeft in Albertville in Frankrijk de loting plaatsgevonden voor het Davis Cupduel van aankomend weekend tussen Frankrijk en Nederland. In de eerste ronde van de Wereldgroep bijten Thiemo de Bakker en Robin Haase vrijdag het spits af voor Nederland.

Vrijdag 2 februari speelt Thiemo de Bakker (ATP, 369) de eerste enkelspelpartij tegen Lucas Pouille (ATP, 17). In het tweede enkelspel neemt Robin Haase (ATP, 42) het op tegen Richard Gasquet (ATP, 33). Op zaterdag 3 februari wordt de dubbelpartij gespeeld tussen Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop en Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. Het Davis Cupduel eindigt op zondag 4 februari met de enkelspelpartijen tussen Haase en Pouille, gevolgd door de partij tussen De Bakker en Gasquet. 
 
Frankrijk - Nederland
Halle Olympique in Albertville is het decor voor het Davis Cupduel tussen Frankrijk en Nederland. Het is de elfde keer dat Frankrijk en Nederland tegen elkaar spelen, het eerste duel dateert al van 93 jaar geleden. In de tien onderlinge ontmoetingen is het 10-0 in het voordeel van Frankrijk. Frankrijk won het meest recente duel in 2009 in Maastricht na winst van Jo-Wilfried Tsonga op Thiemo de Bakker.

Nederland won in september 2017 met 3-2 van Tsjechië en heeft zich daarmee teruggevochten in de Wereldgroep van de Davis Cup. Frankrijk is de huidige nummer 1 van de wereldranglijst en winnaar van de Davis Cup in 2017, Nederland staat op plek 17 van de wereldranglijst.

Wedstrijdprogramma
Vrijdag 2 februari: twee enkelspelwedstrijden vanaf 13.30 uur
Zaterdag 3 februari: dubbelspelwedstrijd vanaf 14:00 uur
Zondag 4 februari: twee enkelspelwedstrijden vanaf 13:00 uur
 
Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden van Frankrijk - Nederland zijn live en gratis te volgen via TennisTV. Ook zijn de wedstrijden live te volgen via Ziggo Sport.
 
Twitter en Facebook
Gebruik hashtag #neddcteam voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op www.facebook.com/knltb
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
KNLTB.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie
Ellen Julius
Manager PR & Communicatie
e.julius@knltb.nl
06 22 50 08 35
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook