Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
26 januari 2018
Matwé Middelkoop sluit aan bij Davis Cupteam

Captain Paul Haarhuis heeft Matwé Middelkoop toegevoegd aan het Davis Cupteam voor het duel tegen Frankrijk van 2 t/m 4 februari in Albertville.

Nederland speelt na winst op Tsjechië weer in de Wereldgroep van de Davis Cup. Het team van captain Paul Haarhuis stuit in de eerst ronde op Frankrijk, de winnaar van de Davis Cup 2017. In december maakte captain Paul Haarhuis de selectie voor dit duel bekend. Hij voegt nu dubbelspeler Matwé Middelkoop toe aan het team.

Paul Haarhuis licht toe: “Spelen tegen de winnaar van de Davis Cup geeft het duel wat extra’s. De Fransen komen met een sterke ploeg. Ik heb alsnog besloten een 5e speler mee te nemen naar Albertville. Bij een eventuele zware wedstrijd op vrijdag kunnen we dan één van de single spelers ontlasten op zaterdag. We hebben al 3 single spelers. Met Matwé als dubbelspeler erbij hebben we ook voor de dubbel de mogelijkheid om op zaterdag keuzes te maken. Er is een tweede trainingsbaan beschikbaar, dus iedereen kan genoeg uren maken om zich goed voor te bereiden. Ik kijk er naar uit om in Albertville met dit team de strijd tegen Frankrijk aan te gaan”.

Het Nederlandse team bestaat nu uit kopman Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop.
Het Franse team van coach Yannick Noah bestaat uit de spelers Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Richard Gasquet, Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. 

De wedstrijden vinden plaats in Halle Olympique in Albertville en zijn live te volgen via TennisTV.

Interessante links:
https://www.knltb.nl/nieuws/2017/12/haarhuis-maakt-davis-cup-en-fed-cupteams-bekend/
https://www.daviscup.com/
Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
Niet voor publicatie
Voor meer informatie
Ellen Julius
Manager PR & Communicatie
e.julius@knltb.nl
06 22 50 08 35
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis Tennis Direct Dunlop K-Swiss Sky Radio
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook