online lezen  |  afmelden
Knltb
20 december 2017
Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018
De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: namelijk de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018! Op dit evenement zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Maar liefst 2.000 deelnemers doen mee en krijgen steun van veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam. Het tennisonderdeel wordt gespeeld bij LTC de IJsselweide in Gendringen. De inschrijving voor de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 start op 8 januari 2018 en sluit op 1 maart 2018. Alle KNLTB aangesloten clubs ontvangen nog aanvullende informatie en een uitnodiging om in te schrijven.

De officiële Special Olympics-sportreglementen voor tennis zijn van toepassing op alle Special Olympics-wedstrijden én KNLTB wedstrijden. Je vindt ze op de KNLTB website en op de site van Special Olympics Nederland.
Meer info
Ellen van Loevezijn technisch gedelegeerde Special Olympics
Special Olympics heeft Ellen van Loevezijn aangesteld als technisch gedelegeerde voor tennis. Ellen heeft onder andere ervaring als wedstrijdleider van de NK G-Tennis 2017.
We wensen Ellen veel succes met haar nieuwe rol binnen Special Olympics!
Samenwerking met Special Heroes
Sinds september 2015 werken de KNLTB en Special Heroes samen met als doel om jongeren met een verstandelijke en auditieve beperking en/of gedragsproblemen aan het tennissen te krijgen. Dit heeft geleid tot Tenniskids@school ft. Special Heroes. Van 2016 tot en met het najaar 2017 zijn er op meer dan 10 scholen uit het speciaal onderwijs tennislessen verzorgd in samenwerking met een tennisvereniging uit de buurt. De samenwerking bevat voor de clubs en de  scholen een aantal voordelen:
 
  • Financiële ondersteuning voor verenigingen vanuit de KNLTB;
  • Beschikbaar tennis- en lesmateriaal;
  • Workshop G-tennis voor tennisleraren en vrijwilligers.
 
Heb je vragen over Tenniskids@school ft. Special Heroes of wil je als club samenwerken met een school (speciaal onderwijs) bij jullie in de buurt, neem dan contact op via g-tennis@knltb.nl of bel 088 130 26 00. We helpen je graag! 
SGT Alexanderstad winnaar van Sport Award!
SGT Alexanderstad is in de prijzen gevallen bij de Sport Awards Rotterdam Rijmond 2017. SGT Alexanderstad won de Gehandicaptensportprijs 2017. Bij de vereniging trainen en spelen ruim 50 G-tennissers in diverse leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan centraal en ook op sociaal vlak wordt veel georganiseerd. De Sport Awards Rotterdam Rijnmond is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond. We feliciteren SGT Alexanderstad van harte met deze mooie prijs!
Een leuk succesverhaal? Stuur deze in!
Heeft jouw vereniging een leuk initiatief of succesverhaal? Deel dit met ons en stuur het naar g-tennis@knltb.nl! De leukste verhalen en oproepen plaatsen we in nieuwsbrief en/of de website van de KNLTB!
Insturen
 
Sportstimuleringsbudget ‘Grenzeloos Actief’
Kan jouw tennisvereniging wel een financieel steuntje in de rug gebruiken? Maak dan gebruik van het sportstimuleringsbudget van het NOC*NSF programma ‘Grenzeloos Actief’! 
Meer informatie
 
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook