Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
18 december 2017
KNLTB per 1 september 2019 naar Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen

De KNLTB, gemeente Amstelveen en projectontwikkelaar Netjes Beheer B.V. hebben overeenstemming bereikt over de komst van het Nationaal Tennis Centrum (NTC) naar Amstelveen. Per 1 september 2019 worden het bondskantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere verenigd op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtetennis is belangrijk voor de toekomst van tennis in Nederland.

De tennisbond, Netjes Beheer B.V. en de gemeente waren vanaf juni 2016 exclusief met elkaar in gesprek. Nu er overeenstemming is bereikt over de gegarandeerde opleverdatum (inclusief verleende vergunningen) staan alle seinen op groen om het NTC te realiseren op het terrein van Sportpark De Kegel. Het bondsbureau in Amersfoort verhuist dan ook per 1 september 2019 naar Amstelveen.

Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “We zijn heel blij met deze grote stap voorwaarts. Het NTC is van wezenlijk belang voor de toekomst van het tennis in Nederland en de KNLTB; één centrale locatie met alle faciliteiten die onze talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop. Het NTC is ook een belangrijke impuls om onze doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. We vertegenwoordigen zo’n 1700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo’n 600.000 tennissers. Op deze manier wordt één plek gecreëerd waar toptennis en breedtetennis samenkomen.”

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Voor meer informatie:


Ellen Julius
Manager PR & Communicatie
e.julius@knltb.nl
T: 088-1302613
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook