online lezen  |  afmelden
Knltb
17 december 2017
Haase en Ewijk kronen zich tot Nederlands kampioen
Robin Haase en Chayenne Ewijk hebben in het Topsportcentrum Rotterdam de Nederlandse titels veroverd in het enkelspel. Diede de Groot en Maikel Scheffers pakten de titel op de Nederlandse Rolstoeltennis Kampioenschappen.

Op de slotdag van de Nederlandse Loterij NK Tennis zag het publiek mooi tennis, maar geen verrassingen. Haase heroverde de titel, die hij won in 2014 en 2015, na zijn verrassende nederlaag in de finale van vorig jaar tegen Botic van de Zandschulp. Die werd dit jaar in de eerste ronde gevloerd door Jasper Smit, maar de 37-jarige tennisleraar kwam er in de finale nauwelijks aan te pas. Haase won met 6-2, 6-3. Haase had in zijn halve finale meer moeite met Boy Westerhof. Die versloeg hij zaterdag met 6-2, 4-6, 6-2. “Ik heb goed tennis laten zien deze week”, vond Haase, die met een groter racketblad speelde om meer druk uit te kunnen oefenen met zijn groundstrokes. De test pakte goed uit. “Het was een heel goeie test. De twijfel is nu wel weg”, aldus Haase, die komend seizoen dus met een groter racketblad speelt.

Chayenne Ewijk won de damesenkelspelfinale met 7-6 (5), 6-1 van Dainah Cameron. Een finale tussen 'jong' en 'oud'. De zeventienjarige Cameron begon sterk, maar kon dat hoge niveau niet vasthouden. Ewijk (29) kwam terug van 5-3 tot 5-5, won de tiebreak en denderde door in set twee. “Dainah speelde erg goed. Lekker aanvallend, ze liet me veel lopen. Ik heb heel wat kilometers gemaakt vandaag. Zij gaat nog genoeg kansen krijgen. Nederland gaat met haar een mooie toekomst tegemoet”, sprak de kersverse kampioen, die één keer eerder in de finale van de NK stond. In 2007 verloor ze van Renee Reinhard.

De finales van de Nederlandse Rolstoeltennis Kampioenschappen (NRK) werden een prooi voor Diede de Groot en Maikel Scheffers. De Groot won in de eerste wedstrijd van de dag met 7-5, 6-3 van Aniek van Koot in een duel tussen twee wereldtoppers en Grand Slam-kampioenen. De Groot prolongeerde haar titel en zette de kroon op een geweldig jaar waarin ze haar eerste Grand Slamtitel veroverde (Wimbledon) en de officieuze WK enkelspel en dubbelspel op haar naam schreef. Scheffers klopte in de finale Tom Egberink met 6-4, 7-6 (5). Egberink leek er een beslissende set uit te slepen, maar kon zijn voorsprong in de tweede set niet vasthouden. Het is voor Scheffers zijn zesde titel in totaal en vijfde op rij.

Finales Nederlandse Loterij NK Tennis

Herenenkelspel: Robin Haase-Jasper Smit 6-2, 6-3.

Damesenkelspel: Chayenne Ewijk-Dainah Cameron 7-6 (5), 6-1.

Herendubbelspel: Robin Haase/Matwe Middelkoop-Botic van de Zandschulp/Boy Westerhof 6-4, 6-2.

Damesdubbelspel: Rosalie van der Hoek/Demi Schuurs-Chayenne Ewijk/Erika Vogelsang 6-3, 6-4.

Herenenkelspel rolstoeltennis: Maikel Scheffers-Tom Egberink 6-4, 7-6 (5).

Damesenkelspel rolstoeltennis: Diede de Groot-Aniek van Koot 7-5, 6-3.

Herendubbelspel rolstoeltennis: Maikel Scheffers/Ruben Spaargaren-Tom Egberink/Ricky Molier 6-3, 6-4.

Damesdubbelspel rolstoeltennis: Aniek van Koot/Michaela Spaanstra-Ilse van de Burgwal/Maaike Derks-Snellenberg 6-0, 6-2.

Voor alle speelschema's en uitslagen, ga naar toernooi.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Zo'n 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. www.knltb.nl

Niet voor publicatie

Voor meer informatie:
Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook