online lezen  |  afmelden
Knltb
17 december 2017
Robin Haase en Kiki Bertens verkozen tot beste Tennissers van het Jaar
Kiki Bertens en Robin Haase zijn verkozen tot de beste Tennissers van het Jaar. In Rotterdam ontving Kiki Bertens de Schaal uit handen van Betty Stöve. Robin Haase kreeg voor de vierde keer in zijn loopbaan de Richard Krajicek Award. Ryan Nijboer ontving de prijs voor Talent van het Jaar. Diede de Groot werd uitgeroepen tot beste rolstoltennisser van 2017. De prijzen werden uitgereikt op de finaledag van de Nederlandse Loterij NK Tennis in het Topsportcentrum in Rotterdam. 

 
Robin Haase en Kiki Bertens met prijs beste Tennisser van het Jaar

De winnaars van de twee door Telesport in het leven geroepen awards voor de beste Tennisser van het Jaar zijn door een vakjury en het publiek gekozen. De genomineerden bij de mannen waren naast Robin Haase ook Jean-Julien Rojer, winnaar van de US Open-titel in het dubbelspel, en het Nederlands Davis Cupteam, dat zich met winst op Tsjechië in de wereldgroep terugvocht. Haase ging er bij de heren met de award vandoor en kijkt terug op een van de meest geslaagde tennisjaren uit zijn carrière, met zowel individueel (ATP-42) als teamsucces. Kiki Bertens was samen met Richel Hogenkamp en Arantxa Rus genomineerd en was favoriet bij het publiek vanwege haar succesvolle jaar en dubbelspeltitels met als hoogtepunt de WTA-finals.

Tijdens de bijeenkomst ontving Ryan Nijboer de Zwarte Tulp, de prijs van de KNLTB voor het Talent van het Jaar. Hij maakte op 18-jarige leeftijd de stap van het jeugdtennis naar de professionele tour en maakte zijn entree in de top 1000 van de ATP-ranglijst. De nummer 2 van de Wereldranglijst Diede de Groot werd uitgeroepen tot beste rolstoeltennisser van 2017 en kreeg de Esther Vergeer Award uit handen van de naamgeefster.

Gouden Bondsspeld
Jiske Griffioen werd in het zonnetje gezet door Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB. Ze beëindigde dit jaar haar tenniscarrière. Poel bedankte Jiske voor haar mooie prestaties en inzet voor het rolstoeltennis. Als blijk van waardering ontving Jiske de Gouden Bondsspeld.
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook