online lezen  |  afmelden
Knltb
17 december 2017
T.C. Domstad gekozen tot Vereniging van het Jaar 2017
Anton Dijkhuis en Michel van der Meijden Vrijwilliger en Tennisleraar van het Jaar
Tijdens het KNLTB Jaarcongres in Rotterdam zijn de Zwarte Tulpen voor de Vereniging en de Vrijwilliger van het Jaar uitgereikt. De prestigieuze prijzen van de KNLTB gingen naar de Utrechtse club T.C. Domstad en Anton Dijkhuis, voorzitter van de Edese Tennis Club. Tijdens het KNLTB Trainerscongres werd Michel van der Meijden van de Brielse tennisclub E'68 gekozen tot Tennisleraar van het Jaar 2017. 

T.C. Domstad Vereniging van het Jaar
“T.C. Domstad uit Utrecht is een grote tennisclub binnen de gemeente Utrecht en vervult daarmee een belangrijke rol voor de tennissport in die omgeving. De club werkt vanuit een duidelijke visie en heeft een sterk profiel: open voor innovatie en samenwerking, maatschappelijk betrokken en aandacht voor duurzame maatregelen”, luidde het duidelijke oordeel van de jury, bestaande uit Dorien Everaars (Bondsbestuurslid Verenigingstennis), Marcel Boots (Bondsbestuurslid Algemene Zaken) en Robert Jan Schumacher (Directeur Dienstverlening). Bovendien wordt de 1.600 leden tellende club geroemd om het feit dat ondanks een volledige bezetting van de 16 banen tijdens de competitie, Domstad er alles aan doet om zoveel mogelijk extra competitiemomenten te organiseren.
> Lees hier meer over de Vereniging van het Jaar
 
 
Anton Dijkhuis Vrijwilliger van het Jaar
De titel Vrijwilliger van het Jaar was voor Anton Dijkhuis. Hij is de voorzitter van de Edese Tennis Club (ETC), maar in de praktijk is hij werkelijk van alle markten thuis, zo stelde ETC zelf al toen Dijkhuis werd voorgedragen. ‘Hij heeft in een zware tijd van de club moeilijke, maar noodzakelijke beslissingen genomen. Daarnaast is hij een verbindende factor binnen de club, betrekt hij iedereen bij de huidige ontwikkelingen en zorgt hij dat de club steeds levendiger wordt.’

De jury kan dat alleen maar beamen: “De betrokkenheid van de leden is enorm toegenomen en de nieuwe visie, gedoopt ‘de droom ETC 2020’, wordt breed gedragen. Sportief – Gezellig – Samen is het motto in Ede. Kortom; een sfeervolle plek om samen te tennissen en elkaar te ontmoeten. 
> Lees hier meer over de Vrijwilliger van het Jaar
 

Michel van der Meijden Tennisleraar van het Jaar
De prijs voor Tennisleraar van het Jaar is een samenwerking van de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT). De jury stelde dat Michel van der Meijden de prijs voor Tennisleraar van het Jaar verdient omdat hij voor elke doelgroep iets extra’s te bieden heeft en de verbindende factor is die een tennisleraar, naast het geven van tennisles, moet zijn. Heel recent is hij een initiatief begonnen waarbij juist die verbinding centraal staat. In dit project, genaamd TennisConnect, wordt nadrukkelijk de verbinding tussen verenigingen gezocht. Als prijs ontving hij een cheque ter waarde van €1000,- te besteden aan tennisontwikkeling binnen de vereniging(en).
 

KNLTB Trainers- en Jaarcongres
Op vrijdag 15 december en zaterdag 16 december waren vele tennisleraren en verenigingsbestuurders in het Topsportcentrum Rotterdam aanwezig op het KNLTB Trainerscongres dan wel het KNLTB Jaarcongres om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen met collega's. Het Trainerscongres behoort zelfs tot de grootste sportcongressen van Nederland met 1250 deelnemers. Dit jaar stonden de congressen onder leiding van oud-toptennisster Kristie Boogert die aan de Peptalktafel ronde tafelgesprekken voerde met interessante sprekers. Het Trainerscongres werd afgesloten met een voordracht van Toon Gerbrands, Algemeen Directeur van PSV, waarin hij inging op de maakbaarheid van succes. Op het Jaarcongres was voormalig toptennisser en de huidige Commercieel Directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, de hoofdspreker. Hij ging in op zijn werkzaamheden bij Feyenoord en maakte hierbij de vertaalslag met concrete tips richting de clubs.

> Lees hier meer over het KNLTB Trainerscongres en bekijk de impressievideo
> Lees hier meer over het KNLTB Jaarcongres en bekijk de impressievideo

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:
Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook