online lezen  |  afmelden
Knltb
15 december 2017
Persbericht: Haarhuis met Haase en Rojer naar Davis Cupduel tegen Frankrijk
Hogenkamp voert Fed Cupteam aan

Captain Paul Haarhuis maakte vanmiddag bekend welke spelers hij meeneemt naar Frankrijk en de Verenigde Staten voor respectievelijk de Davis Cup en Fed Cupontmoetingen in februari 2018. Dit deed hij op een persconferentie tijdens de Nederlandse Loterij NK Tennis in Rotterdam. Robin Haase zal het Davis Cupteam aanvoeren, Richel Hogenkamp is de kopvrouw van het Fed Cupteam bij afwezigheid van Kiki Bertens.

In februari staan de duels in de Wereldgroep van de Davis Cup en Fed Cup op het programma voor het Nederlandse toptennis. Nederland won in september met 3-2 van Tsjechië en heeft zich daarmee teruggevochten in de Wereldgroep van de Davis Cup. Van 2 t/m 4 februari neemt het Davis Cupteam het in Albertville op tegen Frankrijk, de winnaar van de Davis Cup 2017.

Captain Paul Haarhuis selecteerde voor het Davis Cup duel Robin Haase (ATP-42), Tallon Griekspoor (ATP-232), Thiemo de Bakker (ATP-373) en Jean-Julien Rojer (ATP-7, dubbelspel).

Haarhuis: “We gaan met de sterkst mogelijke opstelling naar Frankrijk. Ik ben heel blij dat Robin zich weer beschikbaar heeft gesteld als aanvoerder van het team. Ook Thiemo en Tallon staan klaar om hun krachten te meten met de internationale top. En met Jean-Julien in het team hebben we een sterk wapen, hij blijft van onmisbare waarde in de dubbel. Spelen tegen de winnaar van de Davis Cup geeft het duel wat extra’s, ik kijk er naar uit om in Albertville met dit team de strijd aan te gaan.”

Fed Cup
Een week na de Davis Cupontmoeting is het de beurt aan de Nederlandse dames. Zij zullen in de strijd om de Fed Cup op 10 en 11 februari uit spelen tegen de Verenigde Staten in Asheville. Het Nederlands Fed Cupteam heeft door de 3-2 winst op Slowakije in april dit jaar zijn plek in de Wereldgroep behouden. Het team van de Verenigde Staten won dit jaar de Fed Cup. Topspeelster Kiki Bertens laat de wedstrijd in februari aan zich voorbij gaan, het duel in Amerika past niet in haar speelschema die periode.

Paul Haarhuis neemt Richel Hogenkamp (WTA-106), Aranxta Rus (WTA-135), Lesley Kerkhove (WTA-155), en Demi Schuurs (WTA-44, dubbelspel) mee naar Asheville. “Helaas kunnen we deze keer niet beschikken over Kiki, maar we hebben meiden in het team die al eerder hebben bewezen van internationale toptennissers te kunnen winnen. Met Demi hebben we een sterke dubbelspelspeelster in het team, waarmee we zeker kunnen verrassen. Daarom heb ik vertrouwen in dit team en we gaan ons uiterste best doen om voor een stunt te zorgen in Amerika.”  

Lees ook: Frankrijk en VS tegenstanders van Nederlands Davis en Fed Cupteam in Wereldgroep

Niet voor publicatie

Media is van harte uitgenodigd de Davis Cup en Fed Cup bij te wonen.
We horen graag of je bij aanwezig bent in Albertville of Nashville.
De mogelijkheid voor het aanvragen persaccreditaties staat binnenkort online en zullen we dan met je delen.

Voor meer informatie:
Ellen Julius
Manager PR & Communicatie
e.julius@knltb.nl 
06-22500835
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook