online lezen  |  afmelden
Knltb
8 december 2017
Nummers één en twee van Nederland present op Nederlandse Loterij NK Tennis
Amersfoort, 8 december 2017 - Van 11 tot en met 17 december 2017 wordt in het Topsportcentrum Rotterdam de Nederlandse Loterij NK Tennis gehouden. Bij de mannen prijken Robin Haase en Tallon Griekspoor, de twee hoogst genoteerde Nederlanders op de wereldranglijst, op het affiche.

Hoofdschema en kwalificaties
Daarnaast zijn Scott Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Jasper Smit verzekerd van een plaats in het hoofdschema in Topsportcentrum Rotterdam. Van de Zandschulp won vorig jaar in de finale verrassend van Haase. 

Om diverse redenen zijn bij de vrouwen de gebruikelijke namen afwezig. Daarom zijn Chayenne Ewijk, Olga Kalyuzhnaya, Annelou Nab, Nikki Luttikhuis en Lotte van Leeuwen geplaatst en krijgen enkele jonge talenten de kans zich te bewijzen op een mooi podium.

Daarnaast zijn er twee plaatsen weggelegd voor spelers uit het kwalificatietoernooi, van 8-10 december bij Tennisvereniging Victoria in Rotterdam. Jacco Eltingh, technisch directeur van de KNLTB, vergeeft ook nog een wildcard per enkelspelcategorie. Op 9 december is de loting voor het hoofdschema.

NRK
Op de Nederlandse Rolstoeltennis Kampioenschappen (NRK) is de wereldtop bij de vrouwen te bewonderen. De kersverse (officieuze) wereldkampioen Diede de Groot verdedigt haar titel in Rotterdam, waar ook Marjolein Buis (met De Groot Doubles Masters-kampioen), Aniek van Koot, Michaela Spaanstra en Donna Jansen in actie komen.

Maikel Scheffers is de blikvanger bij de mannen. Ruben Spaargaren, Tom Egberink, Carlos Anker en Ricky Molier dagen de Nederlandse nummer één uit. Ook op de NRK komen er in de enkelspelonderdelen twee spelers uit de kwalificaties bij.

Bekijk hier de resultaten van de kwalificaties en het hoofdtoernooi en bekijk hier het wedstrijdschema van het hoofdtoernooi na de loting.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl 
0881302612
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook