online lezen  |  afmelden
Knltb
26 oktober 2017
Persbericht

Nederlandse tennistalenten strijden om titel tijdens het Menzis Winter Jeugd Circuit

In de periode van 28 oktober t/m 3 december spelen 400 nationale tennistalenten t/m 12, 14 en 16 jaar op diverse plekken in Nederland het Menzis Winter Jeugd Circuit (WJC). De spelers die de beste resultaten behalen in het A-circuit plaatsen zich voor het afsluitende Masterstoernooi, dat plaatsvindt op 3 en 4 december in Hilversum. Toegang tot het evenement is alle speeldagen gratis.

Het circuit is volgens een piramide opgebouwd bestaande uit A- en B-circuits. De B-circuits zijn in Meppel, Best, Zoetermeer, Hilversum, Hoofddorp, Doorn, Alphen aan den Rijn en Den Haag. Het A-circuit en de Masters worden gespeeld in Tulip Tenniscenter in Hilversum. 

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis, waaronder de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren staan ook huidige topspelers zoals Robin Haase, Thiemo de Bakker en Richel Hogenkamp.

Meer informatie
Bekijk alle deelnemers, speeldata, locaties en de uitslagen op www.knltb.nl/wjc.

Volg online
Volg het Menzis Winter Jeugd Circuit op onder andere de KNLTB Facebookpagina, Twitter (#menziswjc2017) en op de website van de KNLTB.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Jolijn Passchier
Coördinator Toptennis
T 088 130 26 00
Team NL - Nederlandse Loterij   Heineken   Rabobank
Menzis   TennisDirect.nl   Dunlop Sport
   
Bilderberg   Skyradio   De Telegraaf
   
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook