online lezen  |  afmelden
Knltb
3 oktober 2017
Squash Bond Nederland (SBN) en Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) verder onder één dak

Amersfoort 3 oktober – De squashbond (SBN) en de tennisbond (KNLTB) hebben overeenstemming bereikt over gezamenlijke huisvesting in het kantoor van de KNLTB. Eind 2017 verhuist de squashbond naar het kantoorgebouw van de KNLTB in Amersfoort. De verhuizing is voor beide bonden een eerste stap richting nauwere samenwerking en kennisdeling.

Sven Wouters, Directeur van Squash Bond Nederland: “Wij zijn zeer verheugd dat we gebruik kunnen maken van het kantoor en de faciliteiten van de KNLTB. De overeenkomsten in onze sporten, sporters en de verenigingen en centra maken dat we uitkijken naar verdere samenwerking waarmee de KNLTB en SBN zich kunnen versterken”. 

De verhuizing past in de ambitie van de KNLTB om in het kader van het traject ‘Transitie in de Sport’ nauwer samen te werken met andere bonden. “Vaak wordt de vraag gesteld hoe bonden elkaar kunnen ondersteunen, daar geven wij met de squashbond op deze manier concrete invulling aan. We gaan op korte termijn kijken hoe wij verder de krachten kunnen bundelen en kennis kunnen delen”, aldus Algemeen Directeur Erik Poel van de KNLTB. 

De afgelopen jaren heeft Squash Bond Nederland (SBN) onderdeel uitgemaakt van de Federatie Kenniscentrum en Bureauorganisatie Samenwerkende Sportbonden Zoetermeer. Per 1 januari treedt Squash Bond Nederland uit de federatie. Nadere details over de verhuizing en de bereikbaarheid van Squash Bond Nederland worden de komende weken bekendgemaakt.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl

Niet voor publicatie

Voor meer informatie:
Erik Poel
Algemeen Directeur KNLTB
e.poel@knltb.nl
088 130 26 30
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook