Lees online  |  Afmelden
KNLTB
Persbericht

Ondertekening official supplier partnerschap K-Swiss en KNLTB   
K-Swiss wordt official kledingsupplier KNLTB

Amersfoort, 19 september 2017 – De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft een sponsorovereenkomst gesloten met schoenen- en kledingmerk K-Swiss. De nieuwe samenwerking met het merk betreft een official supplier partnerschap en gaat in per 1 januari 2018.
 
Het van oorsprong Amerikaanse merk K-Swiss is al jaren een gevestigd A-merk op het gebied van tennisschoenen en kleding. KNLTB directeur Erik Poel is erg tevreden over de nieuwe samenwerking met K-Swiss. K-Swiss wordt de opvolger van Sjeng Sports, waarmee de KNLTB zich de afgelopen jaren kleedde. Poel: "Met K-Swiss hebben wij een nieuwe sterke partner voor kleding en schoenen waarmee wij niet alleen de technische staf en de nationale ploegen kunnen aankleden, maar ook de scheidsrechters, lijnrechters en ballenkinderen. Het tennismerk K-Swiss wordt evenals het merk Dunlop gedistribueerd door Dunlop International Europe Limited. Met het merk Dunlop hebben wij al ruim 55 jaar een trouw partnerschap op het gebied van ballen, rackets en accessoires. Die samenwerking is het afgelopen jaar met vier jaar verlengd. Beide partijen werken graag met elkaar samen en wat mij betreft gaan we hier nog jaren mee door.”
 
Frans Swinkels, directeur van Dunlop International Europe Limited: “Onze jarenlange samenwerking met de KNLTB kunnen we nu extra versterken door met het merk K-Swiss een official supplier van functionele kleding en hoogwaardige tennisschoenen te worden. Door het aankleden van de nationale teams en iedereen die daarbij hoort hopen we een verdere positieve bijdrage te kunnen leveren aan de KNLTB en daarmee aan de tennissport in het algemeen. Clubs kunnen via de retailkanalen rekenen op aantrekkelijke aanbiedingen voor hun competitieteams en (jeugd)selecties. Naast de K-Swiss performance kledinglijn komt er binnenkort ook een K-Swiss Heritagelijn op de markt met een aantal exclusieve kleurstellingen voor de KNLTB staf en de nationale ploegen. Wij zijn blij met deze mooie uitbreiding van de samenwerking met de KNLTB en hopen deze nog jarenlang voort te zetten.”
 
Dunlop zal dit najaar de nieuwe Dunlop/Srixon racketlijn introduceren, waar onder andere US Open finalist Kevin Anderson en Davis Cup tegenstander Jiri Vesely mee spelen. Dunlop blijft de KNLTB naast deze nieuwe lijn onverminderd ondersteunen met de Fort Max TP ballen, de racketlijnen en veel producten voor bijvoorbeeld schooltennis, straattennis en het programma voor kinderen van 5 tot 8 jaar: Tenniskids. Dunlop zal komend jaar haar communicatieactiviteiten ook voor andere productgroepen gaan uitbreiden en zal hierbij de KNLTB en tennis in de breedste zin van het woord blijven ondersteunen.

Over K-Swiss
Het Amerikaanse tennismerk K-Swiss, is opgericht in 1966 door twee Zwitserse broers die later zijn verhuisd naar Californië om hun dromen waar te maken en een schoenenbedrijf te starten. Als volleerde skiërs hebben ze inspiratie gehaald uit de leren skischoenen en vervolgens de allereerste volledig leren tennisschoen ontwikkeld. Beide sporten delen de noodzaak voor een “tight-fit”, stabiliteit en comfort wat nodig is voor zijwaartse bewegingen. Meer dan 50 jaar specialiseert K-Swiss zich in de tennissport, continue zoekend naar prestaties en innovaties. Niet voor niets luidt onze slogan: “100% Tennis, 100% of the time”.
www.kswiss.com
www.dunloptennis.nl

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee zo'n 600.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl
 
Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur 
b.treep@knltb.nl
0881302612 of 0638397025
 
Partners
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit is een uitgave van de KNLTB