Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
20 september 2017
Frankrijk en VS tegenstanders van Nederlands Davis en Fed Cupteam in Wereldgroep
Amersfoort, 20 september 2017 - Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor de wedstrijden in de Wereldgroep van de Davis Cup en Fed Cup.
 
Het Nederlands Davis Cupteam speelt van 2 tot en met 4 februari 2018 uit tegen Frankrijk. Het Franse team heeft met Jo-Wilfried Tsjonga, de nummer 18 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Met Lucas Pouille (ATP-22) en Richard Gasquet (ATP-30) beschikt Frankrijk over nog twee sterke spelers uit de top 30. Captain Paul Haarhuis over de loting: “Frankrijk is een lastige tegenstander en al helemaal als je uit speelt. Zij beschikken over goede spelers die hoog op de wereldranglijst staan. Maar we hebben tegen Tsjechië afgelopen weekend ook laten zien dat we kunnen stunten. Dus niets is onmogelijk."
 
Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 10 en 11 februari 2018 tegen de Verenigde Staten. De loting wees uit dat Nederland thuis speelt, maar in verband met nieuwe ITF regelgeving heeft de VS als finalist in 2017 de mogelijkheid om ervoor te kiezen thuis te spelen. De Amerikaanse Tennis Federatie moet binnen 10 dagen kenbaar maken of zij hier gebruik van willen maken.
 
De Verenigde Staten hebben met Serena en Venus Williams, Sloane Stephens en Madison Keys sterke speelsters in het team. Captain Paul Haarhuis over de loting: “Het is een erg zware loting. Zeker als je een uitwedstrijd tegen de Verenigde Staten speelt met topspeelster als mogelijk de zusjes Williams en de huidige US Open finalisten Stephens en Keys. Maar we hebben laten zien dat we ook van dit soort teams kunnen winnen.”
 
Nederland vs. Frankrijk
Nederland en Frankrijk speelden tien keer eerder tegen elkaar in Davis Cup verband. De onderlinge tussenstand is 10-0 in het voordeel van Frankrijk. In 2009 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar in Maastricht, waarin Frankrijk met 4-1 won.
 
Nederland vs. Verenigde Staten

Nederland en de Verenigde Staten speelden acht keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 6-2 in het voordeel van de VS. In 1998 namen de twee landen het voor de laatste keer tegen elkaar op, waarbij de VS die ontmoeting met 5-0 won.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ongeveer 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl 


Niet voor publicatie

Voor meer informatie

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl 
0881302612 / 0638397025
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook