online lezen  |  afmelden
Knltb
14 september 2017
De Bakker en Haase openen Davis Cupduel tegen Tsjechië
Amersfoort, 14 september 2017 - Vandaag heeft in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de loting plaatsgevonden voor het Davis Cupduel van aankomend weekend tussen Nederland en Tsjechië.

Vrijdag 15 september speelt Thiemo de Bakker (ATP, 408) de eerste enkelspelpartij tegen Jiri Vesely (ATP, 59). In het tweede enkelspel neemt Robin Haase (ATP, 39) het op tegen Lukas Rosol (ATP, 192) Op zaterdag 16 september wordt de dubbelpartij gespeeld tussen Matwé Middelkoop / Tallon Griekspoor en Roman Jebavy / Adam Pavlasek. Het Davis Cupduel eindigt op zondag 17 september met de enkelspelpartijen tussen Haase en Vesely, gevolgd door de partij tussen De Bakker en Rosol.

Nederland vs. Tsjechië
Sportcampus Zuiderpark in Den Haag is op 15, 16 en 17 september 2017 het decor voor het spannende Davis Cupduel tussen Nederland en Tsjechië. De winnaar van het duel speelt in 2018 in de Wereldgroep, het hoogste niveau van de Davis Cup.
 
Tsjechië is een geduchte tegenstander voor Nederland. In de zes onderlinge ontmoetingen is de tussenstand 5-1 in het voordeel van Tsjechië. Tsjechië is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, Nederland staat op plek 20 van de wereldranglijst.

Wedstrijdprogramma
Vrijdag 15 september: twee enkelspelwedstrijden vanaf 14:00 uur
Zaterdag 16 september: dubbelspelwedstrijd vanaf 13:00 uur
Zondag 17 september: twee enkelspelwedstrijden vanaf 12:00 uur

Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden van Nederland – Tsjechië zijn live en gratis te volgen via TennisTV. Ook zijn de wedstrijden live te volgen via het open kanaal van Ziggo Sport Extra 1, dat het hele weekend beschikbaar is voor iedereen (dus ook niet-Ziggo abonnees).

Twitter en Facebook
Gebruik hashtag #neddcteam voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op www.facebook.com/knltb.
 
 

Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
0638397025
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook