Aan alle verenigingen met G-Tennis aanbod en verenigingen die open staan voor G-Tennis. Lees online  |  Afmelden
KNLTB
 
Nieuwsbrief
13 september 2017
NK G-tennis groot succes
Op 2 juli vonden op ATV de Hertenkamp de Nationale Kampioenschappen G-Tennis plaats. Circa 140 spelers met of zonder buddy's deden mee. Voor de Asser Tennisvereniging was het NK G-Tennis extra feestelijk: de vereniging bestaat 125 jaar. Daarom besloot de club om de NK te organiseren. "Wij hebben ook een groep van 16 G-tennissers”.
 
Lees meer
 
 
Workshop G-Tennis
Een aantal keer per jaar organiseert de KNLTB de Workshop G-Tennis. De workshop gaat met name over het herkennen van ‘gedragsproblemen’ en hoe je hier tijdens je training mee om kunt gaan. De workshop is voor tennisleraren én vrijwilligers van verenigingen.Dit najaar wordt de workshop weer verzorgd, de exacte datum wordt nog bepaald. Trainers met een KNLTB trainerslicentie kunnen zich zodra de datum is vastgesteld aanmelden. Geinteresseerde vrijwilligers kunnen zich alvast aanmelden via g-tennis@knltb.nl.
Meer over de workshop G-Tennis
 
G-Tennis Clinic tijdens The Hague Open 2017
Op zaterdag 22 juli werd er op The Hague Open een geslaagde clinic G-Tennis gehouden, in samenwerking met de KNLTB en Stichting. Het evenement maakt onderdeel uit van de weg naar de Special Olympics Nationale Spelen, die in 2020 in Den Haag plaatsvinden.
Thiemo de Bakker was ook van de partij. Voor meer foto's ga naar de Facebook pagina van The Hague Open.
 
 
 
 
Sportstimuleringsbudget ‘Grenzeloos Actief’ voor tennisverenigingen
Kan jouw tennisvereniging ook een financieel steuntje in de rug gebruiken? Stimuleer ze dan om gebruik te maken van het sportstimuleringsbudget van het NOC*NSF programma ‘Grenzeloos Actief’.  
Meer over het Sportstimuleringsbudget
 
Verkiezing Sporttalent van het Jaar is gestart
Fonds Gehandicaptensport zet zich al jaren in voor de gehandicaptensport in Nederland. 
Dit jaar wordt voor de derde keer het ‘Sporttalent van het Jaar’ verkozen. Hiermee wil het Fonds de breedtesporters in het zonnetje zetten en hun persoonlijke verhalen delen. Het Fonds is op zoek naar een talent in de meest brede zin van het woord: een sporter met een verhaal, die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. De sporter wint een prachtig prijzenpakket.
Wil jij iemand nomineren? Dat kan via de button hieronder.
Nomineer jouw favoriet
G-toernooi TV Nieuw Vennep groot succes
Zondag 3 september deden 45 enthousiaste G-tennissers uit Noord- en Zuid Holland mee aan het grote G-tennistoernooi van TV Nieuw-Vennep. De G-spelers en hun buddy’s genoten zichtbaar van de leuke en sportieve tennispotten op deze zonovergoten zondag.
Lees het volledige verslag met leuke foto’s op de website van TV Nieuw Vennep.

 
Best practice: Verstandelijk beperkten onderhouden tenniscomplex Udenhout
Dagelijks zijn zo’n acht mensen met een licht verstandelijke beperking actief op het tenniscomplex van LTV Udenhout. De Brabantse club stelt zijn accommodatie beschikbaar als activiteitencentrum voor de lokale zorginstelling Prisma, die op zijn beurt de club helpt met het opknappen van allerlei dagelijkse klusjes. “Een win-winsituatie”, beschrijft voorzitter van Udenhout Cees de Graaf de samenwerking.
Lees meer
 
Komende evenementen G-Tennis
  • Van 15 tot en met 17 september speelt het Nederlands Davis Cup Team in Den Haag tegen Tjechië, en er zijn nog kaarten! Leuk om met groep G-tennissers naartoe te gaan! Meer informatie over de kaartverkoop vind je hier.
  • Op 16 september wordt in Amersfoort voor vrijwilligers, professionals en gemeenteambtenaren het symposium 'Dag van de aangepaste sport' georganiseerd om partijen uit de zorg, overheid en de sport met elkaar te verbinden. Ook zijn er verschillende clinics om sporten te probere. Hier lees je meer. 
  • Op woensdagmiddag 20 september vindt de Jaarlijkse Open Dag van Johan Cruyff Foundation plaats in het Olympische Stadion in Amsterdam. Een sportdag met leuke activiteiten én 30 verschillende sporten (waaronder tennis) voor kinderen met een beperking. Wil je mee doen met je vereniging? Meld je dan snel aan via de website!
  • Op zaterdag 21 oktober organiseert TV de Cromme Bal uit Wormerveer een Buddy G-Tennis toernooi. Meer informatie vind je op de website van de Cromme Bal en inschrijven kan per email naar eltodejo3@outlook.com.

Heeft jouw vereniging een leuk initiatief of oproep, stuur dit door naar g-tennis@knltb.nl voor een vermelding hiervan in de eerstvolgende Nieuwsbrief G-Tennis.
Partners