Persbericht online lezen  |  afmelden
Knltb
11 september 2017
Winnaars KNLTB NK Beachtennis bekend
Amersfoort, 11 september - Op zaterdag 9 en vrijdag 10 september vond het NK Beachtennis plaats in Scheveningen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen werd het toernooi grotendeels in de zon gespeeld. Het toernooi werd op 16 velden afgewerkt bij strandtent Doen. Tim van Pagee, organisator van net evenement, wilde dat het toernooi professioneler en een hoger niveau had dan voorgaande jaren. "Dat spelers meerdere toernooien speelden in aanloop naar het NK, dat is gelukt."

Op zaterdag stond het gemengd dubbelspel op het programma, waaraan maar liefst 27 teams meededen. Onder de wedstrijden waren spectaculaire ralleys. De Amsterdamse Fleur van Haasteren en uit Zierikzee afkomstige Pieter Boot prolongeerden hun titel. Van Haasteren en Boot wonnen in de finale van Matthijs Penninks en Josien Boverhof. In de halve eindstrijd namen Van Haasteren en Boot een lastige horde door Pieter de Vries en Jessica Brouwer te verslaan. "Ze hebben het niet cadeau gekregen", aldus Van Pagee.

De teams konden op de zaterdag ook een wildcard verdienen voor het damesdubbel en herendubbel dat op zondag plaats zou vinden. Zierikzeeënaar Pieter Boot en Ronald van Slooten uit Zonnemaire gingen in het herendubbelspel met de nationale titel aan de haal. Zij wonnen de finale van Jeroen Baars en Sebastiaan Andringa. Fleur van Haasteren haalde op zondag haar tweede titel van het weekeinde binnen, door met de uit Zoetermeer afkomstige Martina Nevrlka de damesdubbel finale te winnen.

Dit jaar werd voor het eerst ook een NK Beachtennis voor de jeugd georganiseerd. Jeugd tot en met 14 jaar konden aan deze kampioenschappen deelnemen. De Culemborgers Milo de Croock en Yanik Maarsen wisten de eerste Kampioenstitel op hun naam te schrijven.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

www.knltb.nl
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook