online lezen  |  afmelden
Knltb
11 september 2017
Krajicek nieuwe coach Van Rijthoven
Amersfoort, 12 september - Richard Krajicek, oud toptennisser en Wimbledon kampioen, gaat als trainer en coach van Tim van Rijthoven aan de slag. De 20-jarige Van Rijthoven maakt tot eind 2018 onderdeel uit van Jong Oranje. Het tennistalent maakte in 2015 zijn debuut in het Davis Cupteam tegen Zwitserland en speelde in 2016 nogmaals mee tegen Zweden. Het afgelopen jaar kwam Van Rijthoven weinig in actie vanwege een polsblessure.

Krajicek werkte eerder als coach samen met de Zwitserse toptennisser Stanislas Wawrinka en de Canadese toptennisser Milos Raonic. In de samenwerking met Van Rijthoven is Krajicek naast de trainingen ook verantwoordelijk voor de begeleiding in zijn buitenlandse wedstrijdprogramma.
 
Tim van Rijthoven is blij met deze stap in zijn carrière: “Ik ben enorm vereerd dat Richard met mij wil werken. Hij heeft erg veel wedstrijdervaring en met hem gaan er veel deuren open voor mij. Ik heb de afgelopen jaren weinig gespeeld door blessures. Daarom ben ik ontzettend blij dat iemand als Richard nog steeds een goede tennisser in mij ziet en met mij aan de slag wil.”
 
Richard Krajicek kijkt uit naar de samenwerking met het tennistalent: “Als mentor via een talentenprogramma volg en adviseer ik Tim al een aantal jaren. Hij is een getalenteerde speler met een paar hele sterke wapens. Ik heb erg veel zin om met hem aan de slag te gaan en hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te zetten.”
 
Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is verheugd met deze samenwerking. “Ik vind het geweldig dat Richard bereid is zijn tijd en enorme kennis in te zetten voor het Nederlandse tennis. Ik hoop dat zijn voorbeeld doet volgen!” In onderling overleg met alle partijen is afgesproken dat Nederlandse toptennissers die zich op dezelfde toernooien bevinden af en toe bij hen kunnen aansluiten.


Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl
0881302612 / 0638397025
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook